Кабмін додатково спрямував 300 млн грн на програму «теплих» кредитів

Четвер, 13 липня 2017, 15:01
Таке рішення було прийнято 12 липня.
Кабмін додатково спрямував 300 млн грн на програму «теплих» кредитів

Уряд прийняв рішення перерозподілити частину коштів, передбачених у бюджеті на фінансування Фонду енергоефективності, та спрямувати їх на фінансування програми «теплих» кредитів.

Сума виділених коштів склала 300 млн грн, з яких:

- близько 260 млн грн буде надано фізичним особам на утеплення індивідуального житла;

- майже 10 млн грн - на заміну котлів;

- майже 30 млн грн - на енергоефективні заходи для ОСББ/ЖБК.

«Завдяки цьому рішенню ще, як мінімум, 65 тисяч родин зможуть скористатися програмою безповоротної фінансової допомоги на утеплення житла та заміну газових котлів», - наголосив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

«Додаткове виділення коштів свідчить про підтримку населення у питаннях енергоефективності та підготовки до чергового опалювального сезону. Завдяки програмі родини чимало заощаджують під час проведення енергоефективних заходів, а потім менше сплачують за комунальні послуги. Разом з цим, помешкання стають комфортнішими для проживання й навіть зростають у ціні. Але найважливіше, що кожен учасник програми може розраховувати на державну підтримку при утепленні житла»,  – зауважив голова Держенергоефективності .

На урядовому порталі нагадують, за весь час дії програми «теплих» кредитів - з жовтня 2014 року і по сьогодні - близько 280 тис. родин отримали безповоротну фінансову допомогу на енергоефективні заходи у розмірі майже 1,5 млрд гривень.

comments powered by HyperComments