В Україні все дорожчає не через підвищення заробітних плат і пенсій, а через підвищення тарифів на послуги ЖКГ

П'ятниця, 3 листопада 2017, 13:07
Підвищення заробітних плат і пенсій має лише позитивні наслідки для економіки
В Україні все дорожчає не через підвищення заробітних плат і пенсій, а через підвищення тарифів на послуги ЖКГ

Такої думки притримується Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, - повідомляє «Справжня Варта».

Розенко: «Зараз деякі експерти кажуть, що зростання інфляції в 2017 році нібито пов’язане з підвищенням мінімальної зарплати. Це неправда. Це не відповідає дійсності. Я в тому числі не сприймаю і позицію Національного банку, який зв’язав ці два процеси. І ніхто не звернув увагу на те, що найбільше підвищення цін, якщо подивитися структуру інфляції, у нас відбулося в житлово-комунальному секторі. Це було важке політичне рішення, але воно було прийняте - щодо підвищення цін на газ і на житлово-комунальні послуги. Саме це стало ланцюгом трошки вищої інфляції, а не підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. Ні зарплати, ні зараз пенсійні виплати – вони жодним чином не є фактором зростання цін».

За словами Віце-прем’єр-міністра, підвищення розміру мінімальної заробітної плати дало лише позитивні результати. «Наслідком впровадження мінімальної зарплати 3200 грн стало те, що станом на жовтень місяць, ми в Пенсійному фонді зібрали приблизно на 20 мільярдів гривень більше, ніж ми планували. Цей ресурс отримав Пенсійний фонд України. І пенсійна реформа, і осучаснення пенсій, і збільшення пенсій, і збільшення мінімального розміру пенсій  – основою цього якраз і є ці 20 мільярдів живих коштів, які були отримані за рахунок підвищення зарплат. Тобто це не надруковані кошти. Це не додаткова грошова маса. Вона є в Пенсійному фонді. І це стало основою для зростання пенсій», - зазначив він.

Як раніше писала «Справжня Варта», сало не хоче дешевшати. За місяць /20 днів з 10 по 30 жовтня/ стратегічний продукт додав майже сім процентів до своєї ціни.

Також рівень здорожчання соціальних продуктів харчування за рік - 90%.

Темпи росту цін значно перевищували інфляцію, яка з жовтня 2016 року, становила 15,7%.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments