Прокуратура вимагає відмінити договір оренди 224 га землі

П'ятниця, 10 листопада 2017, 12:33
Рішенням голови РДА у 2007 році цю землю передали фізособам
Прокуратура вимагає відмінити договір оренди 224 га землі

Прокуратура вважає таке рішення незаконним, - повідомляє «Справжня Варта».

За інформацією начальника управління прокуратури області Олександра Бондаренка, у 2007 році голова райдержадміністрації підписав розпорядження про припинення права постійного користування ДП землею площею понад 224 га – на підставі згоди його директора, що є порушенням чинного законодавства.

«Фактично ділянки вартістю 5,3 млн. грн. вилучили без погодження з Міністерством аграрної політики та продовольства України, у підпорядкуванні якого знаходилося сільгосппідприємство. Більше того, землі передали в оренду колишньому директору цього ж ДП під товарне сільгоспвиробництво. Згодом орендатором кількох сотень сільгоспугідь стала інша фізична особа. У результаті доходи, які приносили  поля, поповнювали гаманець незаконних орендаторів, а не бюджет держави», - розповів О. Бондаренко.

У зв’язку з цим прокуратура звернулася до Валківського районного суду області  з позовними вимогами щодо визнання договорів оренди недійсними та відновлення права держави на користування землями.

Як раніше писала «Справжня Варта», прокуратура поставила питання про відповідальність особ, які дозволити приватизувати громадянці лісовую ділянку.

Судом було відмінено рішення про передачу їй в Бабаях 2 га лісового фонду вартістю 255 тис. грн.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments