Керівників підприємств-боржників на Харківщині попередили про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати

Четвер, 23 серпня 2018, 15:25
80% загального боргу із заробітної плати на Харківщині зосереджено на державних підприємствах області.
Керівників підприємств-боржників на Харківщині попередили про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати

Про це мова йшла під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

У ході засідання комісії було розглянуто питання погашення боргів на Харківському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві, ТОВ «Українська ливарна компанія», казенному підприємстві «Зміївський ремонтний енергомеханічний завод», Кулиничівському виробничому управлінні житлово-комунального господарства «Елітне», ПАТ «Коннектор».

Керівник ПАТ «Коннектор» відзвітував про повну ліквідацію боргу по єдиному соціальному внеску, керівник ТОВ «Українська ливарна компанія» запевнив, що борг із заробітної плати  буде ліквідовано до кінця року. По низці підприємств прийнято рішення про проведення перевірок дотримання законодавства Головним управлінням Держпраці України.

Зазначимо, що питання своєчасної виплати зарплат та ліквідації боргів підприємств області перед своїми працівниками стало центральним на розширеному засіданні колегії ХОДА та представників прокуратури Харківської області.

Раніше ми писали, що 2017 року на Харківщині були підняті зарплати на великих підприємствах, повністю ліквідована заборгованість по зарплаті на 70 підприємствах області. У позитивному балансі року плюс 3000 зайнятих вакансій, зростання середньої зарплати на 39%. 

А у березні Юлія Світлична домовилася із залізничниками про соціальне забезпечення та підвищення зарплат. Як ми повідомляли раніше, губернатор пообіцяла, що вони на Південній залізниці протягом поточного року зростуть не менше, ніж на 20%. 

comments powered by HyperComments