Платники акцизного податку Харківщини поповнили місцевий бюджет на майже 240 мільйонів гривень

Понеділок, 26 листопада 2018, 17:01
В Головному управлінні фіскальної служби Харківської області проінформували, що саме така сума акцизного податку з реалiзацiї суб’єктами господарювання роздрiбної торгiвлi пiдакцизних товарiв надійшла до місцевої скарбниці за 10 місяців 2018 року.
Платники акцизного податку Харківщини поповнили місцевий бюджет на майже 240 мільйонів гривень

При цьому очікуваний показник за січень –  жовтень 2018 року складав 213,8 млн.грн., тож його виконано на 112,1 %. До місцевого бюджету додатково зібрано 25,9 млн. грн.

Крім того, в ГУ ДФС у Харківській області розповіли про вжиті заходи  щодо детінізації ринку підакцизних товарів. З метою скорочення тіньового обігу підакцизних товарів протягом січня-жовтня 2018 року проведено 611 перевірок суб'єктів роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Найбільш поширеними випадками порушень, виявлених в ході зазначених перевірок, є  торгівля підакцизними товарами у невстановлених місцях (269 випадків), недотримання мінімальних роздрібних цін на алкогольні напої ( 178), порушення максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби (73), відсутність прибуткових документів на підакцизні товари та невидача касових чеків (73), безліцензійна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами (47) тощо.

За результатами розгляду матеріалів зазначених перевірок до суб'єктів господарювання будуть застосовані фінансові санкції на загальну суму майже 7 млн. грн., надходження до бюджету склали 4,9 млн.грн.

comments powered by HyperComments