Протягом місяця борги із заробітної плати скорочені на 5,1 млн грн – ХОДА

Субота, 22 грудня 2018, 17:18
У ХОДА пройшло засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
Протягом місяця борги із заробітної плати скорочені на 5,1 млн грн – ХОДА

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага відзначив, що стан погашення заборгованості із заробітної плати знаходиться на особистому контролі голови обласної державної адміністрації.

«За даними моніторингу, з початку грудня поточного року борги із заробітної плати скорочені на 5,1 млн грн», - надав дані Юрій Шпарага.

На засіданні комісії розглянуто стан погашення боргів на приватному підприємстві «Сервісна компанія «Комфорт-Харків» та УДНДІ «Укрводгео».Крім того, за зверненням працівників ДП «Проектування будівництва підприємств вугільної промисловості «Південдіпрошахт» обговорено стан виплати заробітної плати на підприємстві. Доручено Головному управлінню Держпраці України в Харківській області провести інспекційне відвідування підприємства з метою перевірки дотримання законодавства з праці.

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів. Керівників підприємств-боржників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та доручено укласти графіки погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

Нагадаємо, у жовтні на Харківщині на 6 підприємствах ліквідували борги із зарплати. На засіданні комісії розглянули стан погашення боргів на ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод», у Державному інституті праці та соціально-економічних досліджень (ДІПСЕД), ДП «Український державний головний науково-дослідний і виробничий інститут інженерно-технічних вишукувань «УКРНДІІНТВ», ДП ХНДІ «Технології машинобудування».

Так, керівник ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод» запевнив про повну ліквідацію боргу із заробітної плати, єдиному соціальному внеску та з відшкодування пільгових пенсій до 1 січня 2019 року. Керівник ДП «Український державний головний науково-дослідний і виробничий інститут інженерно-технічних вишукувань «УКРНДІІНТВ» зобов’язався погасити заборгованість до 1 червня 2019 року.

Присутній на засіданні оперуповноважений управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України інформував про те, що за фактом невиплати заробітної плати триває кримінальне провадження відносно посадових осіб ПАТ «Харківський електротехнічний завод «Укрелектромаш» та ДП ХНДІ «Технології машинобудування».

Начальник відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції в Харківській області інформував про хід ліквідаційної процедури у ТОВ «Екіпаж».

comments powered by HyperComments