У Харкові підприємцю не вийшло ухилитися від сплати податків

Четвер, 31 січня 2019, 15:35
Закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному за фактом умисного ухилення від сплати податків щодо керівника одного із суб’єктів господарювання Харкова.
У Харкові підприємцю не вийшло ухилитися від сплати податків

Встановлено, що зазначений підприємець у 2017 році, шляхом оформлення фінансово-господарських операцій із підприємствами з ознаками «фіктивності» (придбання будівельних матеріалів), умисно ухилився від сплати податку на прибуток та податку на додану вартість, у результаті чого були спричинені збитки державі в значних розмірах.

Під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, завдяки вжитим спільним заходам з працівниками прокуратури Харківської області, податки та завдана державі шкода відшкодовані в повному обсязі в сумі 1, 25 млн. грн.

В січні 2019 року до суду направлено клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності вказаного підприємця на підставі ч.4 ст.212 КК України у зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків.

Загалом, у січні, за підсумками роботи підрозділів податкової міліції у закінчених кримінальних провадженнях, вже відшкодовано державі 3,7 млн.гривень.

 

comments powered by HyperComments