Державний бюджет України поповнився понад 9,4 мільярдами гривень митних платежів від Слобожанської митниці

Четвер, 8 жовтня 2020, 12:44
В Слобожанській митниці Держмитслужби підбили підсумки роботи за 9 місяців поточного року. З початку року до Державного бюджету України перераховано понад 9,4 млрд гривень.
Державний бюджет України поповнився понад 9,4 мільярдами гривень митних платежів від Слобожанської митниці

Додаткова сума надходжень склала майже півмільярда гривень — а саме 414,6 млн гривень.

Як повідомили в митниці, додаткові кошти вдалося  отримати за рахунок  контролю митної вартості  - 374,9 млн грн, контролю за визначенням країни походження — 23,6 млн грн та класифікаційної роботи — 16,1 млн гривень.

Проінформували у митній службі Слобожанщини і щодо  основних  бюджетоутворюючих податків, в розрізі яких до держбюджету перераховані значні суми з початку року.

А саме, ПДВ — 8,5 млрд грн, ввізного мита — 708,9 млн грн, акцизного податку -144,4 млн грн тощо.

У вересні п.р. Слобожанська митниця Держмитслужби перерахувала до Державного бюджету України 1,2 млрд гривень. З них до загального фонду держбюджету перераховано 1158,1млн гривень. До спеціального фонду держбюджету -  30,4 млн.грн, митниця виконала цей показник на 113%.

Загалом, як відзначає керівник Слобожанської митниці Держмитслужби Юрій Міщенко, спостерігається позитивна динаміка надходжень. Наприклад, в останні п’ять місяців, починаючи з травня — 912,8 млн грн, у червні  — 1035,8 млн грн, липні  — 1 137,2 млн грн, серпні — 1 177,9 млн гривень.

Середньоденні надходження по Слобожанській митниці Держмитслужби склали 54,0 млн гривень.  На 200 % відбулось у вересні п.р. перевиконання  планових показників по акцизному податку, по єдиному збору  на 30%, по ввізному миту на 12%. Додатково у вересні до бюджету спрямовано 53,8 млн гривень.  

З доходів бюджету, які забезпечує Держмитслужба, виплачуються стипендії, пенсії, зарплати вчителям і лікарям, ремонтуються лікарні, дороги, школи та дитячі садочки. Тож в митниці закликають суб’єктів ЗЕД працювати у правовому полі та дотримуватись вимог митного законодавства України.

comments powered by HyperComments