Терміново! Росія почала підготовку до вторгнення до України! (військовий експерт)

Микола Кузнецов  |  Вівторок, 18 серпня 2009, 11:33
Військовий експерт, російський незалежний оглядач Павло Фельгенгауер в аналізі для американського аналітичного фонду «Джеймстаун» зробив висновок, що Москва не виключає вторгнення до Криму.
Путінські танки на вулицях Симферополя – реальність 2012 року?

Вторгнення можливе в майбутньому під приводом захисту російських інтересів. Такий висновок фахівець зробив, аналізуючи останні дії Кремля

За його оцінкою, українські озброєні сили неефективні, але і російська армія ще не готова до «визвольної кампанії» в густонаселених районах України. Про це повідомляє радіостанція «Свобода» у зв'язку з поданим президентом Медведєвим законопроекту про використання збройних сил за межами Росії і відповідною реакцією українського МЗС.

Перш ніж Росія зможе приступити до української місії, їй потрібно щонайменше три роки радикальної модернізації військ і певне переозброєння, вважає російський оглядач. Поки на горизонті Павло Фельгенгауер бачить нову газову війну з Києвом, а військова загроза тим часом побуде на задньому плані.

Незабаром після російсько-грузинської війни офіційна Москва оголосила про амбітні плани реформування збройних сил до 2020 року. Військовий експерт з фонду «Джеймстаун» Роджер Макдермотт сказав, що мова йде про наймасштабніших змінах в армії після Другої світової війни.

Програма передбачає відмову від принципу масової мобілізації на користь створення мобільних сил, здатних виконати наказ про розгортання впродовж однієї години.

Хоча на Заході чути скептичні голоси, західний оглядач вважає, що вже до кінця цього року російську армію не можна буде впізнати. На початок нинішнього літа вже половину російських дивізій замінили на бригади, які відправили на навчання, щоб випробувати нові структури.

Нагадаємо, в серпні почався міжнародний скандал в україно-російських відношеннях. Трігером став лист президента РФ Дмитра Медведєва на адресу голови української держави Віктора Ющенка з критикою політики останнього, і різька відповідь Україны на це послання.

 

comments powered by HyperComments