Пам'ятник Курбасу в Харкові колись буде

Понеділок, 17 січня 2011, 15:29
Дочекатися великих грошей та великого ювілею - і пам'ятник Курбасу встановлять. Мабуть.
Пам'ятник Курбасу в Харкові колись буде

Головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький повідомив журналістам, що пам'ятник  Лесю Курбасу буде встановлено за театром імені Т.Шевченка. Про плани увічнення пам'яті засновника та керівника театру  "Березіль" харківська влада вже заявляла два роки тому під час так званої реконструкції вулиці Римарської. Місце для майбутнього монументу визначали між театром та гімназією № 6.

"Ми довго визначались з місцем встановлення пам'ятника, нарешті вирішили. Але строки установки пам'ятника я поки що назвати не можу. Проте хочу акцентувати, що пам'ятник встановити необхідно", - відзначив С.Чечельницький. 

У 1989 р. на фасаді Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка було встановлено меморіальну дошку в пам'ять про Леся Курбаса, а «Мала сцена» театру знову отримала назву «Березіль».

Чечельницький також повідомив, що в 2011 р. у рамках оновлення набережної річки Харків буде реконструйована площа перед будинком цирку - колишня площа Урицького, нині - Бугримової, де планується встановити пам'ятник відомій дресирувальниці хижаків Ірині Бугримовій, харків'янці за народженням.

comments powered by HyperComments