У Харкові відбулося три пікети міської ради, останній з яких провели місцеві комуністи

Жанна Титаренко  |  Середа, 23 лютого 2011, 13:30
Причиною цього стало встановлення пам’ятної дошки на честь Блаженійшого Патріарха Української Греко-Катольцької Церкви Йосифа Сліпого.
У Харкові відбулося три пікети міської ради, останній з яких провели місцеві комуністи

До пікету долучилось кілька десятків комуністів, які заявили, що будуть боротися проти Української Греко-Католицької Церкви та спроб українізації Харкова до останнього дня свого життя. 

Встановлення пам’ятної дошки Йосифу Сліпому совєтські комуністи розцінюють як прояв нацизму, хоча водночас самі пікетувальники сьогодні закликали до масових розстрілів усіх тих, хто не шанує Сталіна і не святкує совєтських праздніків.

 Назвати свої імена і прізвища журналістам вкрай радикальні особи відмовилися. Один з них сказав про себе лише те, що він совєтський офіцер і давав присягу служити комуністичній партії і Вєлікой Росії. 

Не випадковим є і той факт, що жодних зауважень від правоохоронних органів пікетувальники не отримали. 

Деякі пересічні мешканці приєдналися до комуністів і вимагали зниження ціни на хліб, проїзд у транспорті, комунальні послуги тощо.

Для Харкова цей факт є ганебним. Адже хіба в Незалежній Україні думка комуністів має бути найголовнішою? Хіба із-за цих двох чи трьох десятків совєтських прислужників мають страждати тисячі прихильників Української Греко-Католицької Церкви? А по друге, справа не лише в пам’ятній дошці, а в самій антидержавній пропаганді.

 Представники місцевих комуністів, які вийшли на пікет, відверто заявили про те, що прохатимуть допомоги у Росії і Білорусії і пам’ятна дошка Блаженійшому Патріарху УГКЦ Йосифу Сліпому буде втретє фізично знищена, якщо її не знімуть мирним шляхом.

 Варто нагадати також про те, що сама дошка прикріплена на зовнішній стіні будівлі ДАІ Лєнінського відділку міліції міста Харкова. Виходячи з цього не важко здогадатися, що місцеві комуністи знову розраховують на те, що їм це дозволять зробити і за вандалізм ніякого покарання не буде.

comments powered by HyperComments