Прогнози синоптиків: весна прийде на Харківщину не раніше, ніж у третій декаді березня

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 25 лютого 2011, 18:29
Нині холодну морозну погоду на територію України приніс Сибірський антициклон. Водночас із Туреччини іде південний циклон теплого повітря, тому найближчим часом очікується переміщення повітряних мас. Швидкість вітру на вихідних сягатиме 15-20 метрів на секунду.
Прогнози синоптиків: весна прийде на Харківщину не раніше, ніж у третій декаді березня

Про це та інше сьогодні під час прес-конференції повідомила начільник Харківського обласного центра гідрометеорології Валентина Андрієнко.

За словами пані Валентини, суттєвих опадів найближчим часом не очікується. До 7 березня територія Харківської області перебуватиме під дією Сибірського антициклону й утримуватиметься морозна погода. Температура вночі сягатиме 15 – 20 градусів морозу, вдень – від 8 до 11.

Валентина Андрієнко також зазначила, що середня добова температура перевищуватиме нульову не раніше, ніж у третій декаді березня.
 Розповідаючи про температурні показники попередніх років, Валентина Андрієнко зазначила, що на території Харківської області найхолоднішою була зима у 1940 році, і саме тоді була зафіксована найнижча температура – 36 градусів морозу.

Нормою синоптики вважають середньомісячною температурою для грудня  – 3 градуси морозу, для січня  – 9, для лютого  – 6. 
За попередніми даними, середня добова температура у лютому поточного року становить 9 градусів морозу.

За словами Валентини Андрієнко, 1954 року середньодобова температура за лютий сягнула 16,1 градусів морозу, а в 2002 році це показник становив +2 тепла. Ось такі коливання температури відбуваються на Харківщині.

Виявляється, що прогнози байбака не справджуються.
 

comments powered by HyperComments