Навіть коли є вибір між вступними екзаменами у ВНЗ та зовнішнім тестуванням, випускники надають перевагу незалежному оцінюванню якості освіти

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 1 березня 2011, 16:22
Етап подання документів завершився, але абітурієнти, які хочуть змінити обрані предмети, або допустили помилки під час написання заяв мають ще 20 днів для вирішення цих питань.
Навіть коли є вибір між вступними екзаменами у ВНЗ та зовнішнім тестуванням, випускники надають перевагу незалежному оцінюванню якості освіти

У разі відмови у реєстрації даних для проходження зовнішнього незалежного оцінювання знань, випускники мають повторно надіслати комплект реєстраційних документів, усунувши причини, що стали підставою для відмови.

Через граматичні та інші помилки на доопрацювання реєстраційні документи повернуто 165 абітурієнтам Харківської області.

Повторно надсилати пакет реєстраційних документів мають і ті, що вирішили змінити обрані предмети або якісь інші дані.

Про це та інше під час прес-конференції повідомив Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

За словами пана Олександра, на даний момент зареєстровано 26 315 заяв, половина з яких припадає на Харківську область, а решта – на Полтавську і Сумську.

Проходити зовнішнє тестування будуть близько 82% випускників загальноосвітніх навчальних закладів.

Найчастіше обраними предметами в Харківській області є математика (79% від усіх зареєстрованих заяв), історія України (75%), біологія (38%), англійська мова (30%).

У порівнянні з минулими роками значно зросла і кількість обраних предметів. Якщо у 2010 році лише 16% обирали 5 предметів, то у 2011 році – 37-33% обрали 4 предмети тестування.

Олександр Сидоренко також зазначив, що вдвічі збільшилась кількість заяв на проходження тестів з фізики і хімії.
У 2011 році зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься з 2 до 24 червня. Кожен абітурієнт має право складати не більше 5 предметів.

Округи пунктів тестування у Харківській області будуть розташовані в м. Харкові, м. Ізюмі, м. Куп’янську, м. Краснограді.
Про дату, час і місце проведення тестування абітурієнти дізнаються із запрошень, які будуть їм надіслані у травні поточного року.

comments powered by HyperComments