У Харківській області тривають процеси монополізації ринку м’яса і комбікормів. Очікується різке підвищення цін на яйця

Жанна Титаренко  |  Четвер, 17 березня 2011, 18:12
Собівартість яєць нині коливається в межах 4,5 – 5,5 грн. за один десяток. Незважаючи на це один з крупних виробників продає цей продукт по 3-4грн. за один десяток. Це призводить до того, що решта птахофабрик змушені знижувати ціни на свій продукт і зазнавати величезних збитків. Компанія демпінгує близько двох місяців. Інші виробники не витримують конкуренції і вже почали суттєво зменшувати поголів’я птиці.
У Харківській області тривають процеси монополізації ринку м’яса і комбікормів. Очікується різке підвищення цін на яйця

Про це та інше сьогодні під час прес-конференції повідомив голова правління СЗАТ «Охоче» Микола Яковчук.

За словами пана Миколи, такі конкуренти не мають іншого технологічного обладнання чи дешевих кормів, що могло б суттєво знизити собівартість продукції. Підприємство продає яйця за суттєво заниженими цінами і свідомо теж зазнає збитків.

«А потім ціна на яйця буде веселою. Це буде друга гречка», - додав Микола Яковчук.

Підприємство прагне стати монополістом, і коли це вдасться, воно відшкодує собі всі збитки і встановить ціну на яйця і м’ясо ту, яку захочуть.
За словами Миколи Яковчука, з таким демпінгом працює пан Бахматюк, капітали якого значно перевищують можливості дрібних підприємств.

Генеральний директор ХОАПП «Харківптахопром» Вадим Шиян повідомив про те, що кормів для тварин залишилось лише до квітня. Далі, птахофабрики будуть змушені вирізати птицю і розпродувати її на м’ясо. У лютому і березні малі підприємства не закладали інкубатори, тому вилуплення і виходження курчат не очікується. Брак м‘яса буде відчутним наприкінці літа і восени.

Українське зерно, за словами Вадима Шияна, успішно продано закордон, а решта лежить в запасах монополіста.

Виробники м’яса і комбікормів також заявляють про те, що на даний момент вони вже мають багато боргів і до нового врожаю вони не протримаються.

 

comments powered by HyperComments