Місцеві комуністи вимагають перейменувати Молодіжний парк у парк ім. Богдана Сташинського

Жанна Титаренко  |  Середа, 6 квітня 2011, 10:43
Крім цього, комуністи вимагають присвоїти ім’я Сташинського Харківському Національному університету внутрішніх справ, а на зовнішній стіні будинку Управління СБУ в Харківській області повісити пам’ятну дошку Сташинському.
Місцеві комуністи вимагають перейменувати Молодіжний парк у парк ім. Богдана Сташинського

З такими вимогами під стіни Харківської міської ради вийшло аж 8 людей. Семеро хлопців зі спокійними обличчями і посмішками тримали величезні червоні прапори з серпом і молотом. Жодних криків і докорів від них чути не було. Відповіді на всі питання були дуже короткими і стало зрозумілим, що хлопці глибоко не переймаються цією темою. 

Один з них сказав, що вони вимагають перейменування Молодіжного парку, і за перейменування інших об’єктів не виступають. 

Водночас молода студентка роздавала роздруковані звернення до Харківського міського голови Геннадія Кернеса, у яких зазначено, що місцеві комуністи вимагають не лише перейменування Молодіжного парку, а й Харківського Національного університету внутрішніх справ та встановлення пам’ятної дошки на зовнішній стіні будинку Управління СБУ.

Більшість перехожих не знали хто такий Богдан Старшинський, тому буде доречною невелика історична довідка:

 З 1950 року Богдан Старшинський активно співпрацював із органами КДБ

З 1954 року за завданням КДБ був на нелегальній роботі у Західній Німеччині.

1957 року спеціально розробленою зброєю вбив Лева Ребета, одного з очільників ОУН, що був правою рукою Степана Бандери з різних напрямів діяльності у післявоєнний період.

14 жовтня 1959 року в такий же спосіб убив провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандеру.

Потім Богдан Сташинський покаявся і зізнався у скоєнні цих злочинів. Був засуджений у Федеративній Республіці Німеччина. Після відбуття покарання зник безвісти.

Коментар «Справжньої варти»: Мабуть у місцевих комуністів розпочалася криза думок. Адже Богдан Сташинський є ворогом не лише українських націоналістів, а й совєтських комуністів, оскільки він публічно зізнався у своїх вбивствах, після чого весь світ дізнався про те, які злочини вчиняли спецслужби на території Європи на замовлення тодішньої совєтської влади. Крім того, Богдан Сташинський став ворогом і для євреїв, оскільки, Лев Ребет, якого він убив, був євреєм. Виходячи з цього, складається таке враження, що місцеві комуністи недосконало знають історію.
 

comments powered by HyperComments