До національного Дня навколишнього середовища - акція "ЦЕ НАШЕ МІСТО! ЦЕ НАША ЗЕМЛЯ!"

Четвер, 14 квітня 2011, 17:35
День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98. Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань. Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху. Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля. В 2011 році Український День навколишнього середовища припадає на 16 квітня.
До  національного Дня навколишнього середовища - акція  "ЦЕ НАШЕ МІСТО!  ЦЕ НАША ЗЕМЛЯ!"

Громадська  Рада  П'ятихаток запрошує всіх небайдужих харків'ян на акцію "Це наше місто! Це наша земля!". У п'ятницю, 15 квітня о 15.00 годині на площі Конституції відбудеться пікет у рамках названої акції.

Мета акції - висловити свій протест проти розграбування спільного суспільного надбання - Лісопарку.  Громадська Рада П'ятихаток також ініціює збір підписів під зверненням до Президента України з вимогою надати Лісопарку статус об'єкту природно-заповідного фонду, вчинити перевірку законності виділення земельних ділянок у Лісопарку.

Громадські активісти також передадуть звернення до Харківського міського голови з вимогою визначити межі Лісопарку та нагадуванням, що саме мер відповідає персонально за дотримання Конституції та законів України в місті.

У  суботу, 16 квітня об 11.00 годині   Громадська  Рада  П'ятихаток проведе суботник у цьому селищі на кінцевій зупинці автобусного маршруту № 296.  Також буде продовжено збір підписів під вказаним зверненням.

 


 

comments powered by HyperComments