Станіслав Тимошенко: Європейський парламент вимагає припинити вирубку зелених зон у Харкові

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 19 квітня 2011, 16:14
Сьогодні події у Парку Горького фіксували представники правозахисної групи «Адвокат» у Європарламенті. Вони передають до європейських установ усю інформацію про вирубку зелених зон міста.
Станіслав Тимошенко: Європейський парламент вимагає припинити вирубку зелених зон у Харкові

Про це та інше, повідомив голова правозахисної групи «Адвокат» Станіслав Тимошенко.

За словами пана Станіслава, вирубка дерев у Парку Горького є незаконною, а крім того, влада дуже багато коштів списує на підготовку до «Євро-2012» і розкрадає їх. Станіслав Тимошенко вважає, що Європарламент дійсно може виступити проти проведення чемпіонату з футболу в Харкові. Тим більше, значна частина мешканців Харкова проти того, щоб заради кількаденного чемпіонату знищили всі парки.

Сьогодні вирубка розпочалася о 8.30. Жодних документів на проведення таких робіт немає. Парк Горького захищали представники «Зеленого фронту». Саме вони і викликали міліцію. 

На місце подій довго ніхто не з’являвся. Потім на легковому автомобілі з номером АХ 88080 АО приїхав один міліціянт. Він відмовився називати своє прізвище, висловив своє обурення з приводу такої «не значущої» справи і залишив місце подій. 

Представники «Зеленого фронту» продовжували викликати міліцію по факту браконьєрської вирубки аж до 15.00, але на місце подій більше ніхто не приїздив.

 Майже десяток чоловіків віком 30-50 років спокійно виконували свою "чорну" справою. Вони відмовлялися називати свої  прізвища, на кого і скільки днів працюють тощо.

 Вирубка здійснювалась за допомогою підйомника з номером АХ 6725 АТ, трактора з номером 13726 ТН та бензопилок. 

 Члени «Зеленого фронту» звернулись до директора Парка Горького. Раніше цю посаду обіймав Володимир Давтян, а хто зараз – залишається не відомо. 

 Представники  групи «Адвокат» до дирекції Парка Горького звертаються не вперше. Директора ніколи нема на робочому місці або ж він свідомо відмовляється спілкуватися з громадою та представниками міжнародних організацій. Аналогічною ситуація була і сьогодні. Заступники та інші працівники дирекції Парка Горького відмовляються відповідати на питання.

comments powered by HyperComments