Після Чорнобильської аварії минуло вже чверть століття: зустріч з ліквідаторами

Ольга Собко  |  П'ятниця, 22 квітня 2011, 18:48
26 квітня для України, та й всього світу, дуже значима дата. На жаль, значима не в доброму розумінні цього слова, адже рівно 25 років тому нашу державу спіткало велике лихо – сталась аварія на Чорнобильській атомній станції. Наслідки аварії до цих пір турбують і бентежать, змушують задуматись про минуле та майбутнє.
Після Чорнобильської аварії минуло вже чверть століття: зустріч з ліквідаторами

 

Коли сталась ця трагедія, харків’яни одними з перших прийшли на допомогу, тому їм є про що розказати, поділитись. 21 та 22 квітня в Харківському історичному музеї було організовано зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС Сергієм Вікторовичем Кічко та Сергієм Миколайовичем Красильником. Під час зустрічі глядачі мали змогу переглянути відео про чорнобильську аварію та поспілкувались з ліквідаторами. Вони розповіли багато цікавих, але разом з тим страшних,  фактів своєї роботи, її специфіку, правила безпеки під час ліквідації наслідків аварії. В кінці зустрічі Сергій Миколайович зачитав вірші, присвячені чорнобильцям, солдатам невидимого фронту, людям, які віддали своє здоров’я і життя за нас з вами. Всі слухали з цікавістю та, здається, переживали  ті далекі тяжкі часи, коли життя вираховувалось хвилинами та секундами, дозою опромінення та тяжкою перевтомою.

Після завершення заходу всі присутні, а це в основному була молодь,  мали змогу роздивитись дозиметри, протигази, інші засоби безпеки, адже до цього дня мало хто з них задумувався, як же саме відбувається ліквідація наслідків аварії. Вони подякували Сергію Вікторовичу та Сергію Миколайовичу за змістовну і пізнавальну розповідь, побажали здоров’я та довгого щасливого життя, а ті  в свою чергу запросили  їх на наступну зустріч, адже їм є ще про що розказати.

comments powered by HyperComments