Під час роздачі листівок була затримана координатор руху «Спільна справа» Антоніна Кравченко

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 3 травня 2011, 17:04
У листівках повідомлялась інформації про місце і час проведення акції «День Гніву». Затриманим повідомили, що за перешкоджання роздачі листівок охоронці ринку «Барабашово» та працівники міліції мають отримати грошову винагороду.
Під час роздачі листівок була затримана координатор руху «Спільна справа» Антоніна Кравченко

 

Повідомлення про затримання Антоніни Кравченко з’явилося в мережі Інтернет того ж вечора. У повідомленні було зазначено, що координатора руху «Спільна справа» затримали працівники «Беркуту».

Сьогодні, вдалося поспілкуватися з самою Антоніною Кравченко. За її словами, вона та студентка Поліна роздавали листівки на ринку «Барабашово». До них підійшли охоронці ринку і почали силою відбирати листівки та перешкоджати їх руху.

Охоренець Бологов Ігор Анатолійович тримав Антоніну Кравченко за руки, намагався вилучити листівки та погрожував продовженням фізичного тиску. За словами Антоніни Кравченко, старший охоронець Степаха Олексій Валерійович погрожував без застосування сили.

Охоронці стверджували, що отримали від Алєксандра Фєльдмана наказ виловлювати всіх, хто роздаватиме листівки, і за таку роботу їм обіцяли грошову винагороду.

Антоніна Кравченко стверджує, що люди сфотографували, як їх тримали охоронці і виклали світлини в мережі Інтернет. Форма охоронців була дуже схожою на форму працівників «Беркуту», тому в мережі з’явилося повідомлення про те, що їх затримали саме працівники «Беркуту».

Насправді, події відбувались дещо інакше. Антоніні Кравченко вдалося зателефонувати в міліцію. Служба 102 відмовлялась фіксувати виклик. Незважаючи на те, що відділок міліції розташований поряд із ринком «Барабашово» правоохоронці з’явились лише через пів години після повторного виклику.

Міліціянти забрали усіх до відділку. Інспектор патрульної служби Київського районного відділку прапорщик Сєнєкін Сергій Петрович вимагав із пані Антоніни писати пояснювальну записку. Але жінка відмовилась і написала заяву на неправомірні дії приватної охорони ринку «Барабашово».

Прапорщик Сергій Сєнєкін, за словами пані Антоніни, теж стверджував, що він отримав наказ перешкоджати діяльності тих, хто роздає листівки до «Дня Гніву».

Врешті-решт, заява була прийнята, і всіх відпустили до своїх домівок. Міліція черговий раз продемонструвала свою бездіяльність та порушення чинного законодавства України.

comments powered by HyperComments