Ланцюг заходів із вшанування загиблих у Другій Світовій війні біля каменю УПА продовжила партія «Наша Україна» та ВО «Свобода»

Жанна Титаренко  |  Неділя, 8 травня 2011, 19:53
Представники партії «Наша Україна» висадили біля каменю УПА кілька десятків тюльпанів. Панахиду за загиблими у Другій Світовій війні відправив архієпископ Української Автокефальної Православної Церкви Ігор (Ісіченко).
Ланцюг заходів із вшанування загиблих у Другій Світовій війні біля каменю УПА продовжила партія «Наша Україна» та ВО «Свобода»

Ланцюг заходів розпочався об 11 годині. До каменю УПА прийшли не лише представники правих політичних партій та громадських організацій, а й представники Асоціативного Громадянського Руху Організованого «РАЗОМ».

Представник Харківського осередку громадянського руху «Разом» Віталій Шляхов зачитав громадське звернення, у якому закликав усі акції протесту проти чинної влади проводити в один день і в один час.

«Проведення акцій протесту у різні дні і в різний час є неприпустимим», - наголосив Віталій Шляхов.

Крім історичних розповідей про Другу Світову війну (http://varta.kharkov.ua/novini/kharkiv/1084531.html) біля каменю УПА представники харківської інтелігенції віддали належну пошану матерям, і не лише загиблих солдатів, а й тим, що народжують і виховують дітей зараз, створюючи майбутнє української нації. Адже щороку, на кожну другу неділю травня припадає свято Дня матері.

Продовжили ланцюг заходів представники Харківського осередку партії «Наша Україна». Добродій Степан Віценчик висадив біля каменю УПА кілька десятків тюльпанів.

У другій половині дня панахиду за загиблими у Другій Світовій війні відправив архієпископ  Української Автокефальної Православної Церкви Ігор (Ісіченко).

У своєму пастирському слові архієпископ Ігор (Ісіченко) зазначив, що 8 травня має навіки бути вкарбовано у свідомість нації як день шани та умиротворення: «Смертельним ураганом та війна прокотилася землями України. І вкотре війна стала для українців братовбивчою. Маємо пам‘ятати про подвиг десятків тисяч повстанців, які, не зважаючи на очевидну перевагу військових машин Третього Райху та СССР, осмілилися виступити проти обох ворогів незалежної України. Завдячуючи їм, ми маємо сьогоднішню Українську державу як історичний факт.» 

Після цього духівники відслужили панахиду за загиблими в Другій світовій на меморіялі бійцям Червоної армії, що у Лісопарку, та на цвинтарі солдатів та офіцерів Війська Польського, яких було закатовано під Харковом у 1940 р.

Звертаючись до присутніх голова Харківського осередку ВО «Свобода» Ігор Швайка зазначив, що на теренах України Друга світова власне і починалася, і наша держава заплатила страшну ціну у тій війні, тому цього дня найменше хочеться говорити про перемогу.

comments powered by HyperComments