Під час зустрічі з відомим громадським діячем Олександром Данилюком харківці запропонували створити новий революційний уряд

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 3 червня 2011, 21:10
Виходячи з міркувань про те, що президент України є нелегітимним, і Верховна Рада теж, таку ідею запропонував харківський філософ і громадський діяч Ігор Рассоха. Але Олександр Данилюк не підтримує революцію у недемократичний спосіб.
Під час зустрічі з відомим громадським діячем Олександром Данилюком харківці запропонували створити новий революційний уряд

Олександр Данилюк пропонує всім небайдужим громадянам об’єднатися в один громадський рух «Спільна справа» і боротися за відновлення Конституційного ладу, а не за перемогу якоїсь конкретної політичної партії.

Основними методами боротьби за свої конституційні права Олександр Данилюк вважає одночасний вихід на акції протесту активних громадян, чисельністю 150-200 тисяч. Але для того, щоб це стало реальністю, люди повинні скоординувати свої дії і повірити в те, що ситуацію в державі дійсно можливо змінити без пролиття крові, тобто мирним демократичним шляхом.

Під час обговорення методів впливу на чинну владу, харківський громадський діяч, лідер «Зеленого фронту» Ігор Рассоха запропонував створити революційний уряд або ще одну Верховну Раду, яка буде сформована з тих депутатів, які не вступили в коаліцію і є легітимними за попередньою Конституцією.

Ігор Рассоха також запропонував після певних змін у владних структурах затвердити закон, який заборонятиме усім особам, які наразі є чи колись були членами Партії регіонів іти на будь-які вибори. Таку пропозицію пан Ігор обґрунтовує тим, що ця партія є злочинною і не виконує своїх обіцянок перед громадянами.

Натомість Олександр Данилюк пропонує створити громадські органи контролю за діяльністю влади і надати їм такі повноваження, щоб вони мали можливість відкликати будь-якого чиновника, не чекаючи нових виборів.

Під час зустрічі активні громадяни міста Харкова домовилися про подальшу співпрацю з громадським рухом «Спільна справа».

comments powered by HyperComments