Жителі Північної Салтівки п'ють гнилу воду з нітратами

Четвер, 9 червня 2011, 17:11
Багато харків'ян, що вживають воду з джерела Манжосового яру, думають, що вона чиста і корисна. Але це не так. Цікаво, що причиною, м'яко кажучи, не дуже чистої води стають самі ж харків'яни, які туди ходять. Вони самі забруднюють джерело, а потім п'ють звідти воду. Свідчення цьому - гори сміття у верхів'ях Манжосового яру - навіть вище за джерело, де харків'яни влаштували справжнє звалище.
Жителі Північної Салтівки п'ють гнилу воду з нітратами

Сміття - перше джерело фосфору, нітратів і нафтопродуктів, а також важких металів, таких як свинець, кадмій, алюміній. Гниюча органіка - сприятливе середовище для мікробів і бактерій. Все це з дощовою водою змивається у водоймище, а звідти - фільтрується в джерело, - розповідають екологи.      

За словами членів Міжнародного соціально-екологічного Союзу, наслідки такого варварського ставлення до довкілля не примушують себе чекати. Вже протягом декількох років міська санепідемстанція не рекомендує пити воду в джерелі Манжосового яру, оскільки вода в ньому не відповідає санітарним нормам по бактеріологічних характеристиках. Також у воді знайдені перевищення вмісту алюмінію і нафтопродуктів.  Отже харків'яни втратили ще одне джерело питної води, і, на жаль, із власної вини.

Всі звалища в місті дбайливо підтримують саме мешканці довколишніх будинків - вони день за днем старанно поповнюють гори відходів, що утворилися.   Ще один приклад - звалище біля будинків по вулиці Кашуби, що на Холодній горі. Схил заввишки більше 10 метрів дуже зручний для скидання сміття і украй незручний для прибирання. Місцевих мешканців не лякають навіть пожежі в безпосередній близькості від гаражів. 

comments powered by HyperComments