Податкова адміністрація: підприємства Харкова потерпають від збитків. А їх фактичні власники, навпаки, багатіють

Четвер, 16 червня 2011, 22:32
За перші три місяці цього року комунальне підприємство «Харківський метрополітен» недоотримало майже 1,9 мільйона гривень. Про це повідомили в Спеціалізованій податковій інспекції по роботі з великими платниками податків в Харкові
Податкова адміністрація: підприємства  Харкова потерпають від збитків. А їх фактичні власники, навпаки, багатіють

Податківці пояснюють: держава не компенсує підземці різницю в тарифах. Харків'яни за жетон платять дві гривни, а собівартість поїздки – на шістдесят п'ять копійок більше. Звідси і брак фінансів на підприємстві.

Та ж ситуація, говорять податківці, і в «Харківських теплових мережах». Там грошові втрати складають 222,8 мільйонів гривень.  За словами заступника глави ДПА в Харківської області Галини Феденко, з 164 підприємств, які подали декларації по податку на прибуток, 16 за перший квартал 2011 року задекларували збитків на загальну суму в 5,6 мільярда гривень.  Зокрема, збитки терплять: ГП «Завод ім. Малишева» – 86,96 млн. грн..; ГП «Харківський завод електроапаратури» – 10,96 млн. грн..; КП «ПТП «Вода» –58,5 млн. грн.; ВАТ «Харьковгаз» – 11,2 млн. грн. 

Окрім цього, говорять податківці, терплять збитки і п'ять банківських установ, серед них ПАО «Укрсиббанк» (4,9 млрд. грн.). Пояснюють: причина в –економічный кризі.  Найбільшу суму збитків після «Укрсиббанку» і «Харківських теплових мереж» задекларувало ВАТ «Євроцемент-Україна» – майже 197,5 млн. грн.

comments powered by HyperComments