У Харкові транспорт переводять на GPS та систему відеостеження

Неділя, 19 червня 2011, 13:00
Обладнання, яке дозволяє автоматично регулювати роботу світлофорів у залежності від щільності руху транспорту, почали тестувати в Харкові. Планується, що трьома сотнями світлофорів будуть управляти з єдиного програмного центру.
У Харкові транспорт переводять на GPS  та систему відеостеження

Як повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку Сергій Дульфан, зараз у місті тестують обладнання, яке дозволяє автоматично регулювати роботу світлофорів у залежності від щільності руху транспорту. «За допомогою відеокамер ми отримуємо в режимі онлайн дані про щільність руху на кожному перехресті. Далі включається програма, і ми отримуємо гнучку систему управління рухом. Ця система дозволяє підібрати оптимальний для конкретної ділянки дороги режим роботи світлофорів», - пояснив він.

За словами Сергія Дульфана, протягом року планується закінчити підготовчі роботи і приступити до створення єдиного центру керування дорожнім рухом. Цей центр - частина транспортної реформи, яку місцева влада реалізовуэ уже два роки.

Єдиний диспетчерський центр, відкритий півтора роки тому при «Харківському метрополітені» повинен був об'єднати всі пасажирські служби. Для цього планувалося обладнати системою стеження всі трамваї, тролейбуси та автобуси в місті.

«Вже в понеділок Харків отримає тисячу GPS-навігаторів, які дозволять у повному обсязі обладнати весь діючий та резервний рухомий склад приватних перевізників», - розповів директор департаменту. За його словами, за три місяці фірми-перевізники повинні встановити це обладнання, після чого весь наземний рухомий склад буде включений в роботу єдиної транспортної системи Харкова.

За даними Дульфана, в АТП працює 904 маршрутки.

comments powered by HyperComments