Представники німецького Нюрнберга подарують Харкову технологію інвентаризації дерев

Вівторок, 21 червня 2011, 13:40
Делегація міста-побратима Нюрнберга перебуватиме в Харкові до 25 червня. В рамках візиту запланована передача харків'янам методики інвентаризації дерев, розробленої протягом багатьох століть існування баварського міста та прийнятої місцевим муніципалітетом. Перша спроба інвентаризації буде здійснена 23 червня о 13.30 в сквері Перемоги між вулицями Сумською та Чернишевською (біля "Дзеркального струменя"). Німецькі фахівці разом з харків'янами - активістами-екологами, представниками мерії та волонтерами проведуть інвентаризацію скверу за новою технологією.
Представники німецького Нюрнберга подарують Харкову технологію інвентаризації дерев

Причина такої акції очевидна: останнім часом у Харкові звичною справою стають численні конфлікти через вирубування дерев. З одного боку, вирубують значно більше від необхідного, з іншого - щороку в місті відбуваються надзвичайні події, пов'язані з падінням дерев.

Німецька технологія дозволяє одночасно попереджати аварійні ситуації з деревами, вчасно реагувати на усихання та омертвіння їх гілок, не дозволяти самовільної шкоди деревам, економити кошти за рахунок повного обліку зелених насаджень та фінансування лише необхідних заходів.

Харківській еколог, член громадських організацій  "Зелений Фронт"  та  ЕкГ "Печеніги"  Олексій Ведмідський відбув стажування в Нюрнберзі з інвентаризації дерев. Після цього він здійснив адаптацію німецької методики до вимог вітчизняного законодавства та переклад відповідних документів українською мовою. Тепер іноземна методика, що створювалась протягом кількох століть, готова до використання в Україні. Нею вже зацікавились представники кількох українських міст, проте першим її отримає, звичайно, Харків.

comments powered by HyperComments