Працівники міліції скоїли напад на редакцію всеукраїнського двотижневика «Український простір»

Жанна Титаренко  |  Середа, 29 червня 2011, 23:20
Причиною нападу стало приміщення редакції, яке розташоване в центрі Харкова. Якраз у цей період триває судова тяганина у справі виселення. Працівники міліції, а також невідомі особи в цивільному одязі сьогодні близько 12 години вдерлися до приміщення редакції. Їх було більше 10 осіб.
Працівники міліції скоїли напад на редакцію всеукраїнського двотижневика «Український простір»

 

Про це та інше «Справжній варті» повідомив комендант приміщення Спілки Української Молоді Роман Черемський.

За словами пана Романа, працівникам редакції не дозволяли виходити з кімнат. Міліціянти відмовилися називати свої прізвища та імена і разом з іншими невідомими особами здійснювали відеозйомку в усіх кімнатах та аудіозапис.

Правоохоронці також вимагали пред’явити всі документи, які стосуються оренди приміщення. Очевидно, що таке прохання є свідченням того, що була спроба вилучити документи насильницьким методом. Але представники товариства «Спадщина» та Спілки Української Молоді жодних документів не надали.

Тиск на редакцію газети «Український простір» і представників громадських організацій здійснювався протягом 40 хвилин.

Про факт нападу повідомлено президента та міністра внутрішніх справ України.

Очільник Спілки Української Молоді Костянтин Черемський вважає цей напад психологічним тиском на редакцію газети, та громадські організації, які орендують дане приміщення.

Костянтин Черемський також повідомив про те, що 4 липня відбудеться чергове судове засідання у справі виселення. Незважаючи на те, що за оренду сплачують завжди вчасно, і навіть, наперед, Харківський фонд комунального майна та приватизації намагається розірвати договір оренди і виселити редакцію.

Довідка: за чинним законодавством України, держава не має права без вагомих на те причин розривати договір оренди з видавництвами, редакціями газет, журналів та бібліотеками. У стінах приміщення розташована редакція газети «Український простір», тому міліція та інші особи не мають права виселяти редакцію у примусовому порядку.

comments powered by HyperComments