Перманганатна окислюваність харківської води в 4 рази перевищує норму. Крім того, вода забруднена важкими металами та низкою інших речовин

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 8 липня 2011, 14:18
Усі проби води, які брали в різних точках Харкова були терміново доставлені в спеціалізовану лабораторію м. Дніпропетровськ, де виявили не лише те, що вода не придатна для вживання, а й те, що її неможливо очистити традиційними фільтрами. Після кип’ятіння вода набуває ще гірших властивостей.
Перманганатна окислюваність харківської води в 4 рази перевищує норму. Крім того, вода забруднена важкими металами та низкою інших речовин

Про це та інше під час прес-конференції повідомив академік Академії інженерних наук України і Міжнародної академії наук Володимир Гончаренко.

За словами пана Володимира, лабораторні дослідження виявили, що стан водогінної води у місті Харкові є вкрай негативним. Спроби очистити воду різними фільтрами теж не увінчалися успіхом. В усіх випадках виникли труднощі з очисткою від органіки. Очистити воду вдалося лише за допомогою фільтра зі зворотним осмосом.

«Чим більше ми кип’ятили воду, тим шкідливішими для здоров’я людини ставали її властивості», - додав Володимир Гончаренко.

Дослідження показали, що харківська вода забруднена важкими металами. А такі сполуки фактично не виводяться з організму людини, призводячи до захворювань нирок та печінки.

Однією з причин забруднення води, за словами еколога, члена «Зеленого фронту» Олега Перегона є те, що в санітарні зони насосних станцій, за допомогою яких здійснюється забір води викидають сміття і мало того, зливають туди вигрібну каналізацію.

Такі дії Олег Перегон назвав прямим тероризмом проти мешканців Харкова.

«Зелений фронт» також подав скаргу до Харківської прокуратури. Але на даний момент, сміття продовжують вивозити у звичні місця. Тепер їх зверху притрушують глиною. Забруднення води продовжується.

Особливо складним є стан справ біля Харківської насосної станції №10, з якої подається вода на Олексіївку і Залютино.

Під час прес-конференції також було повідомлено, що вода взята із Саржиного Яру, теж не придатна для пиття.  

comments powered by HyperComments