За рішенням обласного суду дергачівська земля, якою п'ять років володіла фірма Авакова, має бути передана державній адміністрації

Понеділок, 25 липня 2011, 15:00
Господарський суд Харківської області 19 травня повернув Дергачівській райдержадміністрації земельну ділянку площею понад 18 га, яка у 2005 р. була виділена АТ "Інвестор" і у 2006 р. перепродана його дочірній фірмі. Про це 25 липня повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області.
За рішенням обласного суду дергачівська земля, якою п'ять років володіла фірма Авакова, має бути передана державній адміністрації

За інформацією прокуратури, Дергачівська райдержадміністрація 21 грудня 2005 р. передала в оренду АТ "Інвестор" на 5 років земельну ділянку площею понад 18 га, у тому числі понад 7 га земель лісового фонду. Ділянка розташована на території Черкасько-Лозівської сільської ради і належить до земель рекреаційного призначення.

У жовтні того ж року "Інвестор" перепродав цю земельну ділянку своєму дочірньому підприємству "Інвестор Еліт Буд", а в грудні на нього був отриманий державний акт права власності.

За позовною заявою прокуратури Дергачівського району до АТ "Інвестор" та його дочірнього підприємства "Інвестор Еліт Буд" земельна ділянка за рішенням суду була витребувана з власності "Інвестор Еліт Буду" і має бути повернена райдержадміністрації. Рішення суду набуло чинності.

У травні прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно колишніх посадових осіб Дергачівської райдержадміністрації за фактом незаконної передачі у приватну власність у 2005 р. 7,1 га землі лісового фонду піонерського табору "Лісова стежка". Тоді головою Дергачівської райдержадміністрації працював Михайло Жорник. У рамках цієї справи був арештований чиновник управління земельних ресурсів Дергачівської райдержадміністрації.

comments powered by HyperComments