У Харкові відбувся творчий вечір актора, поета і юриста Олександра Приймака

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 2 вересня 2011, 00:45
Читання віршів перемежовувалось аргентинським танго, акомпанементом роялю і вокалом відомого композитора Михайла Андрієнка та Тетяни Соловйової.
У Харкові відбувся творчий вечір актора, поета і юриста Олександра Приймака

 

Олександр Приймак читав переважно інтимну лірику. Вираз його обличчя постійно змінювався від емоційного збудження. Голос ставав тихим, між рядками чулося лагідне постогнування «а… а… а…», «у… уу...», а потім викрик, неначебто від якоїсь маленької розради. Жінки були в захваті.

Поет пише українською і російською мовами. «Любові хочуть всі», - говорить Олександр Приймак. Виходячи з цих міркувань він переклав на російську мову вірші українського поета Романа Скиби. Деякі переклади віршів прозвучали і цього вечора.

Шанувальники довго не хотіли відпускати Олександра Приймака з маленької затишної сцени. А після того, як літературні читання все ж таки завершилися, до поета почали підходити його колишні однокурсники, друзі та інші письменники. Знаходилися охочі придбати збірку віршів Олександра Приймака. Як виявилося, наклад останньої книжечки автору довелося додрукувати ще на 50 примірників.

Двері бібліотеки, що розташована на вулиці Данилевського, 34 уже давним-давно були зачинені, а поет зі своїми друзями ще довго блукав центральними вулицями вечірнього Харкова.

Довідка «Справжньої варти»:

Приймак Олександр Іванович, народжений 27.02.1947 р. в робітничій сім’ї в Харкові. Навчався в школах № 103 і № 3. За фахом інженер-металофізик (ХПІ, 1971 р.) З 1965 р. на ХЕМЗі лаборант-терміст, з 1967 р. до 1972 р. у ВНІІТЕЛЕКТРОмаші: технік та ст.технік, інженер. В армії - 1972-73 рр. Інженер-дослідником в МГКТБ машинобудування, м.н.с. у ВНІІТЕЛЕКТРОапараті, Інституті проблем машинобудування АН України, та науковий співробітник Інженерної Академії України.

У 1990-1994 р.р. – депутат Харківської обл. Ради народних депутатів. В 1993-1997 р.р. навчався в Національній юридичній Академії України.

В 1993-1994 р.р. – заступник начальника обл. Фонду державного комунального майна Харківської області. В 1997-2002 рр. – юрисконсульт Біржі нерухомості і основних фондів «Україна».

Автор декількох сотень публікацій в різних жанрах, включно – в журналах «Березіль», «Склянка часу», «Свій варіант», інтерет-виданнях, альманахах Харкова, Луганська, Ялти.

Переможець міського і обласного конкурсів читців, актор недержавних театрів, знявся в к/ф «Дау».

В 1999 р. виборов 1 місце в конкурсі читачів-експертів газети «День», приз – поїздка: Париж-Брюсель-Амстердам-Кьольн.

З 2005 р. – член Міжрегіональної спілки письменників України. З 2006 – член Конгресу літераторів України.

В 2007-2009 рр. – призер, лауреат поетичного фестивалю «Пристань менестрелів» в Балаклаві.

В 2008 р. – дипломант поетичного турніру в Штуттгарті, лауреат конкурсу ім. О.С.Масельского в жанрі прози.

В 2010 р. став переможцем в змаганані з «важкої поетики» (книгарня «Є»).

В 2008 проілюстрував і видав, а в 2009 перевидав книжку віршів «Эхо белого танго».

На слова О.І.Приймака створені пісні композиторами Харкова, Луганська, Севастополя

comments powered by HyperComments