Котлован викопаний під будівництво торгового центру «Європа» стає небезпечним для міських комунікацій, житлових будинків і бібліотечних приміщень

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 28 жовтня 2011, 15:44
Величезний котлован за адресою вул. Пушкінська, 2 був викопаний ще у 2007 - 2008 роках. Але через низку юридичних питань, тиск з боку органів влади та брак фінансування, торгівельний центр «Європа» так і не було побудовано. Наразі, мешканці прилеглих будинків, працівники бібліотеки ім. Короленка та інші, небайдужі до майбутнього міста мешканці вимагають, щоб небезпечний котлован було засипано, або врешті-решт щось побудовано на тій величезній території, яку було вилучено з користування харківців.
Котлован викопаний під будівництво торгового центру «Європа» стає небезпечним для міських комунікацій, житлових будинків і бібліотечних приміщень

Про це та інше під час прес-конференції повідомили керівник телевізійного проекту «Трибуна ТВ» Віктор Чесак та журналіст Ярослав Мінервін-Якименко.

За словами Віктора Чесака, проблемне будівництво, яке розпочав Олександр Дукер має бути завершеним.

Враховуючи те, що за 10-річний проміжок часу котлован почав руйнуватись і це спричинює зсуви грунту, просідання дороги та виникнення тріщин у прилеглих будинках і складських приміщеннях бібліотеки ім. Короленка, Віктор Чесак розпочав збір підписів місцевих мешканців, якими люди вимагають негайно засипати котлован або знайти фінансування і завершити будівництво. Наразі, зібрано більше тисячі підписів, які буде направлено до прокуратури та інших органів влади.

Журналіст  Ярослав Мінервін-Якименко також наголосив на тому, що ЗМІ, а зокрема проект «Трибуна ТВ» мають допомогти у вирішенні цієї проблеми не лише розголосом фактів, а й допомогою в організації мешканців задля вирішення спільних проблем.

Під час прес-конференції було зазначено, що через величезний котлован зупинено рух по вулиці Громадянській і туди не можуть заїздити автомобілі, тому сміття зі своєї вулиці люди виносять вручну.

Самого Олександра Дукера на прес-конференції не було. Але журналісти мали можливість переглянути відеозапис його попереднього виступу перед представниками ЗМІ.

То ж за словами Олександра Дукера, що були почуті з відеозапису, котлован має глибину 16 метрів. Звідтіля було вивезено 296 тисяч кубометрів грунту. Але водночас Олександр Дукер стверджує, що котлован є цілком надійним і жодних зсувів грунту не повинно виникнути.

Наприкінці обговорення журналіст Сергій Єрмаков дещо доповнив інформацію про це спірне будівництво.

За словами Сергія Єрмакова, міська влада розірвала договір оренди земельної ділянки на якій, власне, і викопано котлован, і саме це є однією з основних причин зупинки будівництва торгівельного центру «Європа».

comments powered by HyperComments