70 чорнобильців зайняли приміщення головного управління Пенсійного фонду Харківської області

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 28 жовтня 2011, 23:27
Чорнобильці вимагають пенсійних виплат, розмір яких затвердила Верховна Рада України. У багатьох є рішення суду, згідно з якими, пенсія має виплачуватись. Але заборгованість держави перед ліквідаторами аварії на ЧАЕС продовжує зростати.
70 чорнобильців зайняли приміщення головного управління Пенсійного фонду Харківської області

 

Сьогодні чорнобильці зайняли приміщення приймальні Харківського обласного Пенсійного фонду. Вони вимагають своєчасних пенсійних виплат, розмір яких становить від 3 до 7 тисяч гривень за місяць.

Акція протесту оголошена безстроковою. Чорнобильці повідомили, що перебуватимуть у приміщенні Харківського Пенсійного фонду доти, доки не отримають відповідні виплати.

Чорнобильці стверджують, що Пенсійний фонд Харківської області не подав відповідні подання до Києва, і саме через це виплати були припинені.

Частина чорнобильців разом з організатором акції протесту Володимиром Білоєнком залишилась у приміщенні Харківського обласного Пенсійного фонду на ніч.

Варто також зазначити, що ліквідатори аварії на ЧАЕС перебувають у приміщенні Пенсійного фонду майже весь день і крім питної води, яка теж скоро закінчиться, продуктів харчування там немає. Тому значна частина чорнобильців розпочала голодування. А що значить для хворої людини невчасне харчування?.. Декому з ліквідаторів уже стало зле. Але повертатись додому жоден з них не планує.

Водночас, працівники Харківського обласного Пенсійного фонду ту ситуацію що склалася пояснюють дещо інакше.

За словами заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тетяни Піпченко, місцевий пенсійний фонд здійснює щомісячні подання на Київ і робить усе можливе для того, аби ліквідатори аварії на ЧАЕС вчасно отримували установлені законом пенсійні виплати. А справжньою причиною заборгованості є те, що в Державному бюджеті України ці виплати не закладені. Тобто є закон, а бюджетного фінансування цього закону немає.

«Крім того, у Харківському обласному Пенсійному фонді готівкових коштів немає. Ця державна установа подає відповідний перелік нарахувань, після чого гроші з Державного бюджету надходять на поштові відділення або банки, де вже безпосередньо люди отримують пенсії», - наголосила Тетяна Піпченко.

Тетяна Піпченко стверджує, що з усіх сил намагається допомогти чорнобильцям, але держава не дає цих коштів, тому її зусилля, так як і зусилля самих ліквідаторів, покищо є безрезультатними.

comments powered by HyperComments