Харків’яни тренували пам’ять в книгарні «Є»

Світлана Шкурай  |  Субота, 29 жовтня 2011, 13:18
Харківський осередок «Фундації регіональних ініціатив» 28 жовтня провів безкоштовний тренінг «Прийоми ефективного запам’ятовування». Близько 50 людей прийшли оволодіти методами довготривалого запам'ятовування дат, імен, іншомовних слів і текстів.
Харків’яни тренували пам’ять в книгарні «Є»

Ведучий тренінгу Максим Дергачов навчався цьому мистецтву у Вінниці і вирішив поділитися ним з усіма бажаючими. Розпочав він з прикладу: запропонував назвати будь-які числа і карти, а потім повторив усе сказане присутніми, припустившись лише трьох помилок з 15 слів.

За браком часу докладно зупинитися на кожному методі не вдалося, але кілька «прийомчиків» учасники заходу таки засвоїли. Наприклад, «асоціації». Смисл прийому – пов’язати абсолютно різні предмети за певною ознакою. М’яч має еластичну поверхню, як і ластик, а той, у свою чергу, школяр носить на заняття, як і портфель, і так далі. Таким чином присутні запам’ятали більше 10 предметів, що не мають, на перший погляд, нічого спільного.

Подібні «фокуси» учасники виконали з формами дієслів англійської мови і навіть запам’ятали два номери телефону ведучого за допомогою меблів.

Також Максим пояснив, як зберегти у пам’яті імена чи прізвища нових знайомих, великі за обсягом і важкі для сприйняття тексти та підкреслив, що найважливішу роль для довготривалого запам’ятовування інформації відіграє повторення, яке теж має бути правильним. Виявляється, що навіть це робити треба через визначений проміжок часу певну кількість разів.

Закінчився тренінг пропозиціями щодо вдосконалення заходу та оплесками організаторам.

comments powered by HyperComments