Вандали обмалювали сатанинськими символами каплицю УГКЦ в Харкові

Субота, 29 жовтня 2011, 21:13
Настоятель громади о. Микола Семенович зранку побачив каплицю обмальованою червоною і чорною фарбою. На ній були зображені сатанинські символи і написи. За словами священика, це сталося неочікувано, ніяких погроз до того він не отримував.
Вандали обмалювали сатанинськими символами каплицю УГКЦ в Харкові

Проте це не перша проблема, яка за останній час спіткала громаду. Нещодавно її було пограбовано – викрадено прилади електрощитової (мідні дроти, ізолятори), 4 секції металевої огорожі та розбито електролічильник. Громада опинилася без електропостачання.

Як розповів о. Микола Семенович, 1997 р. громада звернулася з проханням до місцевої влади виділити їй земельну ділянку під будівництво храму. 1999 р. міська влада надала, проте вже 2001 р. це рішення намагався скасувати тодішній голова Харківської ОДА Є.Кушнарьов. Завдяки активності широкої громадськості та ЗМІ громаді вдалось захистити свої права. 2003 р. вона отримала дозвіл освоювати ділянку. Проте їй так і не вдалося пройти чиновницьку волокиту з дозволами на початок будови. За словами священика, для початку будови необхідно отримати майже 100 дозволів.

Тому два роки тому було зведено тимчасову каплицю для здійснення богослужінь. Саме її обмалювали вандали-сатаністи.

comments powered by HyperComments