За надання суспільно важливої інформації Харківська міська СЕС вимагає 1359 гривень

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 1 листопада 2011, 18:48
Інформація про кількість викидів ртуті, свинцю, діоксину сірки на низки інших сполук в атмосферу і грунтові води є недоступною для місцевих мешканців екологічно забрудненого мікрорайону Харкова. Від людей також приховують межі санітарних зон екологічно-небезпечних підприємств і перелік технічних приладів, якими вимірюють рівень забрудненості в цій зоні.
За надання суспільно важливої інформації Харківська міська СЕС вимагає 1359 гривень

Про це та інше «Справжній варті» повідомили мешканці мікрорайону заводу Шевченка. Там розташовано близько 10 підприємств, а зокрема, "Коксохім", "Теммолайф", "Лакофарбний завод", "Паркінг Плюс", що здійснюють десятки тонн забруднюючих атмосферних викидів. Люди скаржаться на постійний кашель усіх членів сім’ї, нудоту і постійну слабкість.

Через постійне погіршення здоров’я мешканці почали вимагати державного контролю за викидами і матеріальну компенсацію у разі їх перевищення відповідних норм.

Людям, які подавали інформаційні запити і скарги Харківська міська СЕС давала десятки відписок про те, що в даному мікрорайоні Харкова всі екологічні показники в нормі. Але коли їх запитали про те, якими приладами вимірювали рівень забрудненості, і які межі санітарних зон тих екологічно небезпечних підприємств, які здійснюють щоденні викиди у їх мікрорайоні, СЕС виставила рахунок у розмірі 1359 гривень 38 копійок.

Коли до працівників Харківської міської СЕС звернулися ще раз, і попрохали надати повний перелік інформації, аби зорієнтуватися й обрати те, що є потрібнішим, СЕС відмовилася надавати такий перелік і відмовилася продовжувати розмову на цю тему.

comments powered by HyperComments