Харківські «Теплові мережі» тиснуть на людей, які оскаржують нелегальну вирубку дерев і вимагають державного контролю над екологічно небезпечними підприємствами

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 1 листопада 2011, 20:08
«Теплові мережі» звинувачують у несвоєчасній оплаті за надані послуги, постійно вимагають додаткової оплатити у розмірі від 5 до 7 тисяч гривень, погрожують арештом майна, квартири, щомісячних грошових стягнень тощо.
Харківські «Теплові мережі» тиснуть на людей, які оскаржують нелегальну вирубку дерев і вимагають державного контролю над екологічно небезпечними підприємствами

Про це та інше «Справжній варті» повідомила одна з потерпілих такого постійного тиску.

Борги за опалення і гарячу воду з’явилися після того, як почала оскаржувати діяльність підприємств, які вночі значно збільшували об’єми викидів в атмосферу. Нестерпний нічний сморід часто спричинював напади астми. На даний момент ситуація лишилася такою ж як і була.

А щоб «покращити життя вже сьогодні» у цьому мікрорайоні було вирубано декілька сотень дорослих дерев. Місцеві мешканці порахували всі пні і домоглися від екологічної інспекції підрахунку збитків, які за оцінками цієї державної установи сягають 300 тисяч гривень.

Після цього жінка отримала ще одне повідомлення про заборгованість і черговий виклик до суду. Жовтневий районний суд міста Харкова завжди враховував те, що в квартирі встановлено лічильник на воду, а частина житлового приміщення не опалюється, тому сплата за надані послуги обраховується за кількістю кубометрів спожитої гарячої води і за квадратуру тієї площі, що опалюється (в одній з кімнаті батареї завжди холодні), а не за загальними нормами.

Суд щоразу був на боці закону і відмовляв у задоволенні позову «Теплових мереж». Водночас представники «Теплових мереж» жодного разу не з’являлися на судові засідання, тому жінка підозрює, що постійні судові позови роблять виключно задля залякування.

31 жовтня поточного року відбувся п’ятий судовий розгляд однієї й тієї ж справи. Коли «Теплові мережі» припинять судову тяганину і як захиститись від такого свавілля покищо невідомо.

comments powered by HyperComments