Суд визнав нечинним рішення Харківської міської ради «Про російську мову в місті Харкові»

Жанна Титаренко  |  Четвер, 10 листопада 2011, 14:59
Рішенням № 43/06 від 06.03.2006 року російська мова у місті Харкові набула статусу регіональної мови. Про те, яке покарання має отримати міська рада, читайте нижче.
Суд визнав нечинним рішення Харківської міської ради «Про російську мову в місті Харкові»

Ще 30 листопада 2009 року апеляційний адміністративний суд міста Харкова постановив, що: рішення Харківської міської ради «Про російську мову в місті Харкові» є нечинним. 

Суд зобов’язав Харківську міську раду опублікувати резолютивну частину цього судового рішення у тому виданні, в якому було офіційно оприлюднено рішення Харківської міської ради від 06.03.2006 № 43/06 «Про російську мову в місті Харкові».

Але тієї газети, в якій Харківська міська рада публікувала своє рішення про статус російської мови, вже давним-давно немає.

Крім того, виконавча влада, на основі вищезгаданого рішення міської ради, ухвалила низку постанов і програм проведення заходів щодо розвитку російської мови і підкріплення її статусу. Наразі, ці постанови і програми не скасовані. Тож судова тяганина затяглася ще на декілька років.

Сьогодні, чергове судове засідання було перенесено на 24 листопада у зв’язку з хворобою одного з суддів.

Наразі, прокуратура міста Харкова та небайдужі мешканці вимагають повністю скасувати вищезгадане рішення й оприлюднити судовий вердикт у виданні «Харьковские известия».

comments powered by HyperComments