Ситуацію на Краснопавлівському водосховищі офіційно визнали критичною

Середа, 13 червня 2012, 00:05
Води залишилось менше ніж на 4 тижні. Грошей з держбюджету на наповнення водосховища досі немає.
Ситуацію на Краснопавлівському водосховищі офіційно визнали критичною

Краснопавлівське водосховище досі не наповнюють, і поки невідомо, коли почнуть. Уряд так і не виділив необхідні 34 мільйони гривень на прокачування каналу “Дніпро-Донбас”. Гроші чекали у перших числах червня.

Водосховище — це джерело питної води для чверті Харкова, Лозової, Первомайського й низки районів області. Навесні воно рекордно обміліло. Вода може закінчитися вже за 3-4 тижні, підрахували харківські водники.

6 червня ситуацію на водосховищі з керівниками каналу “Дніпро-Донбас” обговорювали екологи, комунальники, науковці і представники влади. Положення протокольно визнали критичним.

Востаннє водосховище наповнювали у 2010 році. Тоді сюди закачали понад 120 мільйонів кубометрів якісної води з Дніпра. Цей запас був якраз на два роки, і зараз він закінчується. Цього разу наповнення планують провести так само.

На роботи потрібно 34 мільйони гривень — стільки коштує електроенергія. Два тижні тому в Уряді вийшла постанова, якою ці гроші наче виділялися. Але, як пояснив на нараді керівник “Харківводоканалу” Іван Корінько, через юридичні неточності тієї постанови прем'єр її не підписав. Тепер на каналі щодня чекають, коли очільник уряду підпише нову, виправлену постанову.

Станом на 8 червня постанова премєр-міністром не підписана, грошей на прокачування каналу “Дніпро-Донбас” немає.

comments powered by HyperComments