Діти розшукують кандидатів у депутати Верховної Ради і прохають захисту від кримінальних елементів, що гуртуються біля їх будинків

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 14 серпня 2012, 11:45
Днями мешканці вулиці Власенко проводили чергові збори з екологічних питань. І тут до невеликого натовпу підійшла дитина 7-8 класу і почала прохати термінової допомоги.
Діти розшукують кандидатів у депутати Верховної Ради і прохають захисту від кримінальних елементів, що гуртуються біля їх будинків

 

«Це Ви балотуєтесь в депутати? … А хто? … Журналіст? Тоді ходімо», - звернувся хлопчик і почав розповідати про два покинутих будинки, які розташовані неподалік його під’їзду і дитячого майданчика.

Підійшовши до паркану покинутого напівзруйнованого двоповерхового будинку хлопчик почав хвилюватися і дещо зблід. Відчувалося, що заходити на територію двору цього будинку він боїться.

«Попід парканом пролазять діти, грають у піжмурки, бавляться. Але там збираються всілякі люди. Там дуже небезпечно. Я дуже боюся аби туди не потрапив мій маленький 5-річний племінник», - додав Сергійко.

Вилізши на паркан було зроблено декілька фото внутрішнього двору і самого будинку. За декілька хвилин з напівзруйнованого будинку вийшов розлючений чоловік і почав швидко наближатися до паркану…

Поруч розташований інший покинутий будинок. За розповідями мами, Сергійко пригадує що там колись був басейн.

«Тут поставили тенісний стіл, зробили маленьку пісочницю. Але подивіться що тут навколо! Ходити самому тут небезпечно», - продовжував Сергій.

«А ось подивіться яка малесенька поліклініка. Тут мами з маленькими дітьми годинами в черзі стоять. Лікарів не вистачає, приміщення теж. От взяли б оцей двоповерховий будинок, відремонтували і віддали для дитячої лікарні. Зробіть щось для дітей», - з глибоким сумом сказав Сергійко.

«І в другому будинку зробіть що-небудь. Чому ж він пустує? ... Так, це небезпечно. Є діти, які не розуміють, чому туди не треба ходити. Захистіть нас від тих людей, що збираються в цих будинках», - попрохав хлопчик і повів на інший дитячий майданчик.

Там діти поскаржилися на те, що їх футбольне поле повністю заасфальтоване.

«Ми падаємо. Це дуже боляче. Дуже незручно грати в футбол на такому майданчику. Ми самі тут прибираємо, й на іншому майданчику прибиратимемо», сказали діти показуючи побиті коліна і лікті.

«А ще підіть сфотографуйте покинуті будинки. Вони тут поруч. Тільки обережно, щоб ні на кого не натрапили…», - прохали діти.

Дорослі мешканці вулиці Власенко від напівзруйнованих будинків теж не в захваті. Однак значно більше переймаються екологічними та економічними проблемами.

«То не є добре. Там всякий контингент шастає. Але дитину можна туди не пустити. А от що робити коли дихати нічим?!! … Де брати гроші на лікування? І взагалі: як виживати на таку мізерну платню чи пенсію?», - висловлюють своє ставлення до покинутих будинків дорослі.

comments powered by HyperComments