Ігор Швайка проголосив себе головою Харківського осередку Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка

Жанна Титаренко  |  Середа, 14 листопада 2012, 22:26
Члени партії ВО «Свобода» захопили Харківський осередок Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка. Звітно-виборчі збори насильницьким чином вів голова місцевого партосередку ВО «Свобода» Ігор Швайка. Усім хто не погоджувався з його репліками та діями новообраний нардеп наказував позакривати роти та обіцяв силоміць вивести їх за двері.
Ігор Швайка проголосив себе головою Харківського осередку Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка

Спочатку Ігор Швайка пообіцяв передплатити 50 примірників дитячої газети «Журавлик» і запропонував на посаду голови Харківського осередку «Просвіти» Миколу Зубкова.

«Ми у своєму свободівському середовищі вирішили, що це має бути Зубков»,  - зазначив Ігор Швайка.

Оголосити інших претендентів на посаду голови Харківського обласного осередку Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Ігор Швайка, навіть, не дозволив.

Деякі члени Товариства «Просвіта» просили слова, щоб прозвітувати за діяльність Харківського осередку, на що теж отримали відмову.

Потім Ігор Швайка почав розповідати про те, що поганого, на його думку, вчинили члени партії «Наша Україна», Конгресу Українських Націоналістів, попереднє правління і членство «Просвіти».

«Попереднє правління не могло зібрати стільки людей як сьогодні», - виголосив Ігор Швайка, коли в залі було близько 60 людей.

Після цього почали вставати інші члени «Просвіти» і зазначати, що їх організація й без участі партії ВО «Свобода» збирала і по 200, і по 350 людей.

Засідання почало затягуватися. Дмитро Пилипець запропонував обрати головуючого засідання. У відповідь на це Ігор Швайка кричав: «Закрий рот!!! Чи попросити щоб тебе вивели за двері?!!». Аналогічні відповіді отримували й інші члени «Просвіти» які не згоджувалися з репліками та діями новообраного свободівського нардепа.

Незважаючи на опір Ігоря Швайки, головуючим засідання було обрано попереднього голову Харківської «Просвіти» Анатолія Кіндратенка. Секретарем засідання – Оксану Животкову. Хоча частина просвітян наголошували на тому, що Оксана Животкова була виключена з членства «Просвіти».

Збори знову почали затягуватись після чого Ігор Швайка запропонував проголосувати за його кандидатуру і розійтись.

Два десятки присутніх дійсно підняли руки за кандидатуру Ігоря Швайки (але частину з них просвітяни не вважають своїм членством). Проти виявилось трішки менше. Інші кандидатури, запропоновані просвітянами, а не партією ВО «Свобода» Ігор Швайка розглядати не дозволив. У наслідок цього та низки інших порушень вибори голови Харківського обласного осередку просвітяни вважають недійсними.

Після зборів свободівці вимкнули світло в приміщенні і попрохали просвітян вийти на вулицю. Також було оголошено, що наступні збори Харківського осередку «Просвіти» мають відбутись без участі організатора мовного майдану Дмитра Пилипця, громадського діяча, члена руху «Відсіч» Сергія Липка та інших просвітян, які незгодні з діями партії ВО «Свобода».

comments powered by HyperComments