Завтра в Харкові на вулиці Чубаря - перша акція естетичного спротиву "Шаляпін forever!"

Четвер, 20 червня 2013, 10:37
Ініціативна група харків'ян на захист будинку Сурукчі та етнографічний музей "Слобожанські скарби" імені Г.Хоткевича НТУ "ХПІ" запрошують земляків на акцію естетичного спротиву "Шаляпін forever!". Вона розпочнеться о 17 годині 21 червня, її мета - порятунок цього історичного будинку по вулиці Чубаря, 7 (який, до речі, ще перебуває в переліку пам'яток місцевого значення). Серед гостей очікуються музиканти, поети, скульптори, художники.
Завтра в Харкові на вулиці Чубаря - перша акція естетичного спротиву "Шаляпін forever!"

На вулиці Чубаря з 90-х років позаминулого століття розташований  чудовий будинок проекту відомого харківського архітектора Віктора Величка. Це колишній особняк професора-отоларинголога С.Сурукчі. У цьому будинку бувало чимало талановитих, відомих  людей, тут співали Федір Шаляпін та Олександр Вертинський. Вже кілька років будинок стоїть порожній і поступово руйнується. За повідомленнями інтернет-видань  "Главное",  "Дзеркало тижня" та інших  ЗМІ, влада хоче знести особняк і побудувати на його місці висотку. Для держави цей будиночок - нічого не варта піщинка, проте, для творчих людей він міг би стати справжнім полігоном, місцем для роботи і творення нового і прогресивного мистецтва.

100 років тому  харківська інтелігенція та її гості зустрічались  в будинку  професора Сурукчі.

Зараз  такі зустрічі можливі лише  біля цього будинку.  

//www.streets-kharkiv.info

Чого  хочуть ініціатори акції:

- Порятунку культурної та історичної цінності Харкова.
- Домогтися створення на базі будинку лабораторій для молодих режисерів, показів спектаклів, проведення літературних вечорів і концертів.
- Створення музею музичної культури у зв'язку з перебуванням в будинку зірок світової музичної величини.

Серпень 2004-го року, місту  - 350 літ!  Такий вдалий ювілей, адже за кілька тижнів - президентські вибори.

Із задоволенням у Харкові тоді відкривали все: меморіальну дошку Шаляпіну, нові станції метро, реконструйовані проспекти... 

comments powered by HyperComments