Краще пізно, ніж ніколи (… а найкраще ЗАРАЗ!)

Олена Крук  |  Вівторок, 7 серпня 2012, 23:15
Усе грандіозне, що Ти можеш зробити, починається зараз.
Краще пізно, ніж ніколи (… а найкраще ЗАРАЗ!)

«… Так, це просто… Всього один крок… нічого поганого не буде… Тобі лише відмовить хлопець твоєї мрії, якщо в нього вже є дівчина, або ти йому всього-на-всього не сподобаєшся, а так, звісно, нічого страшного!.. Але я боюсь… Зараз боюсь… Ще не час, ліпше почекаю трохи… Все одно краще пізно, ніж ніколи…».

«… Знову спробувати підійти до шефа з приводу підвищення? Хммм… Я слабак якийсь, правда! Самому соромно! А ще мужик називається! Ех… Та я ж наче заслуговую того підвищення, ну, чому так важко підійти і сказати це йому в очі? Ні, не сьогодні. Чого так спішити? Завтра точно підійду. Краще ж пізно, ніж ніколи, так?..».

Стандартна фраза – вічна відмовка, що час від часу примушує нас відкладати серйозні справи «на потім» і, врешті, тільки шкодить нашій самооцінці та впевненості. Вона працює, як програма, котру, впустивши у себе, людина може перестати її контролювати, і згодом усе важливе в житті, усі складні питання намагатиметься вирішувати «завтра», і це у кращому випадку. Така запрограмованість спостерігається у багатьох, і на сьогодні подібний діагноз все більше і частіше набуває поширення передусім серед сором’язливих за натурою людей. І жодної користі з цього немає, бо вирішення проблеми залишається відкритим доти, доки людина не наважиться на вчинок.

Нехай ти дівчина, нехай не зовсім упевнена в собі, але все одно варто знайти в собі хоч крихти сили і нарешті заговорити із хлопцем, який тобі подобається. Відмовить? А ти вже спробувала? Отож. Судити про його дії зарано, поки ти сама не зробиш перший крок. Боїшся? Ну, і чекай тоді вічність. Все у твоїх руках. Віра і сміливість тобі в поміч. Нумо, йди, зараз!

І шефа нічого боятися. За прохання підвищити тебе ніхто не звільнить. Головне чітко знати, за чим ти йдеш до Нього, які ти маєш докази на підтвердження свого наміру. Варто зрозуміти, що ініціативу у такій справі проявляєш ти, а не начальник. Навпаки ж буває рідко. Задумайся над цим і йди, вперед, негайно!

Усе наше життя – це суцільні компроміси і відмовки. З першим ще прожити можна, добре, а от з останнім..? Треба бути впертим по відношенню до своєї долі і не підкорятись простим випадкам. Усе грандіозне, що Ти можеш зробити, починається зараз. Від обраного моменту залежить якість і наслідки вчинку, тож гайда не витрачати час марно. Робімо все сьогодні, і успіх неодмінно буде з нами.

comments powered by HyperComments