Інспекторам ДАБК «вдовбують» в голову етику державного службовця – Олександр Мальцев

Ольга Телипська  |  Середа, 4 вересня 2013, 17:20
Питання моралі, етики та деталі інспекторської роботи були озвучені начальником інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Харківській області Олександром Мальцевим вчора на прес-конференції в інформагентстві «SQ». Керівник підбив підсумки діяльності свого управління за перші вісім місяців поточного року.
Інспекторам ДАБК «вдовбують» в голову етику державного службовця – Олександр Мальцев

Перш-за-все відомство позбулося відповідальності за таку структурну одиницю як ЖКГ, натомість опинилось під пильним контролем обласної адміністрації. Відтепер архітектурно-будівельний контроль повинен погоджувати кожен свій крок з губернатором.

З цього часу кожне нове призначення, чи то новий керівник інспекції, чи  начальник певного підрозділу, буде утверджуватись зверху.

Перш ніж перейти до статистичних даних, пан Мальцев підкреслив, що ДАБК контролює, в першу чергу, об’єкти будівництва і провіряє об’єкти, які будуються, але жодним чином не перевіряє  суб’єкти господарювання.

Отож, 2013 рік ознаменування для інспекторів оптимізацією планових перевірок. Так,  включно по серпень  цього року планові перевірки пережили 176 об’єктів будівництва, до прикладу, минулого року 237 об’єктів зазнали такої планової увагиі ДАБК. Внепланових випробувань будівельних інспекторів стерпіло цього року  1722 об’єктів, а минулоріч всього лише  848.

Окрім того інспектори у 2013 році більш жорстко підійшли до виконання своїх обов’язків: пильно стежать за правильністю заповнення декларацій та інших  архітектурно-будівельних документів. Вразі виявлення порушення., штрафні санкції, в порівнянні з минулими роками, збільшилися в рази.

Олександр Мальцев також прокоментував морально-етичні  характеристики своїх підлеглих, які часом забувають, що у Конституції України фізична та юридична особа мають одинакові права. На жаль, не є рідкісним фактом випадки грубого поводження державних службовців різних відомств з, так би мовити, пересічними громадянами. Начальник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області повідомив, що інструктуватиме своїх підлеглих більш прискіпливо, хоча і зізнався: «Ми весь час вдовбуємо в голову про етику державного службовця і я можу сказати, що усі ці питання я готовий реагувати просто миттєво».

comments powered by HyperComments