Харків’яни поїдуть кататись на роликах до Шанхаю

Ольга Телипська  |  Середа, 2 жовтня 2013, 12:32
Харківський ролер Андрій Благушін опинився у фіналі чемпіонату світу з блейдеркроссу, який відбудеться в Шанхаї 4-6 жовтня. У Китаї спортсменам поблажок не буде, вони змагатимуться на небезпечній і складній трасі, підкорити яку вдасться тільки кращим з кращих.
Харків’яни поїдуть кататись на роликах до Шанхаю

Андрій Благушін – учасник відомої ролерам команди «JUST WHEELS». Він  один з найперспективніших фріскейт-райдерів сучасності. Андрій катається на роликах вже шість років, останні чотири роки – професійно.

Нагадаю, що в останні дні вересня (28 та 29) у Запоріжжі проходив Всеукраїнський фестиваль зі змагань на роликах «Double Fest 2.0». На ньому харків’янин Андрій Благушін зі своїми переворотами запам’ятався найбільше.

Здобутки молодого спортсмена поповнюються щоразу новими нагородами. Приміром на першому ролер-чемпіонаті у Донецьку Андрій Благушін узяв два золота та одне срібло.

Андрій Благушін

Блейдер-крос – це швидкісний забіг на роликах по трасі з перешкодами – причому  як перешкоди можуть використовуватися і фігури скейт-парку, і природні перешкоди вулиці – сходинки, парапети, перепади висот, клумби.

З усіх ролер-дисциплін блейдер-крос найбільш точно характеризує рівень ролера в цілому – адже в змаганнях з блейдер-кросу важливо все і одразу – вміння  швидко розганятися і гальмувати, маневрувати і стрибати.

Блейдер-крос – найвидовищне  найскладніше та водночас най практичне змагання. Саме блей дер-крос по динаміці, стилю і духом найбільш наближений до справжнього вуличного катання.

Класична схема змагань – це кваліфікаційні забіги спочатку, за результатами яких визначаються учасники групових забігів.

Групові забіги проводяться по 4 людини, з кожного забігу в наступне коло проходить 2 спортсмена, до тих пір поки не залишиться четвірка фіналістів.

При проходженні траси на перепадах висот або трамплінах спортсмен може виконувати трюки (зазвичай це стрибки з обертаннями), за які час проходження траси зменшується залежно від складності трюку.

comments powered by HyperComments