Харків’яни протестували проти реінкарнації одіозного законопроекту 2450

Руслана Коренчук  |  Четвер, 24 жовтня 2013, 08:11
21 жовтня небайдужі активісти Харкова, серед яких члени ВМГО “Фундація регіональних ініціатив” (ФРІ) та Об'єднання "Боротьба" провели спільну акцію протесту -- фотосесію біля пам’ятника Шевченку в саду імені Т.Г. Шевченка. Акція була проведена з метою солідарності із протестуючими сьогодні, 24 жовтня в Києві, під стінами Верховної Ради.
Харків’яни протестували проти реінкарнації одіозного законопроекту 2450

Загалом, подібні акції проводяться по всіх регіонах, загалом планується близько 15 акцій в різних містах України для скасування народними депутатами законопроекту 2508-а - клону скандального законопроекту 2450.  Небезпека даного законопроекту полягає у ймовірності збільшення кількості неправосудних мирних зібрань, бо узаконить обов'язок повідомляти владу про протести не пізніше ніж як за 48 годин до їх початку.

Крім того, він ліквідує спонтанні протести, бо "спонтанність" зібрань практично неможливо буде довести міліції, судовому виконавцю чи судді.

Також призведе до масових випадків кримінального та адміністративного переслудуванню учасників протестів через "умисне невиконання рішення суду" чи "злісну непокору законному розпорядженню працівника міліції".

Також даний законопроект дозволить судам обмежувати право на мирні зібрання у будь-який час до і після початку зібрань.

Дозволить судам забороняти в суді зібрання про які владу не було повідомлено, або не було повідомлено за 48 год до початку. Дозволить місцевій владі ухвалювати нові антиконституційні "фільчині грамоти", покликані в неконституційний спосіб обмежити свободу мирних зібрань -- тепер відповідно до спеціального закону про зібрання

Тому даний законопроект дуже небезпечний для всіх небайдужих та громадсько активних людей.

 

 

comments powered by HyperComments