«За ними мільярди в офшорах десь в банках, за нами – Україна», - активіст харківського Євромайдану

Світлана Шкурай  |  Субота, 1 лютого 2014, 15:33
Морози не лякають протестувальників. На акцію 31 січня прийшли десятки харків'ян. Це вже 70-й день протесту. Температура повітря - мінус 20, «майже весна» у порівнянні з погодою напередодні.
«За ними мільярди в офшорах десь в банках, за нами – Україна», - активіст харківського Євромайдану

 Напередодні вночі  невідомі намагалися спалити  приватну друкарню, де виготовляли листівки на замовлення харківського Євромайдану. У приміщення закинули так званий "коктейль Молотова".

Хоча мітинг вже почався, і гімн вже проспівали, люди ще збираються. «Сьогодні дуже тривожно розпочався день для харківського Євромайдану», - чути зі сцени.

«Ми переходимо в звичний для нас режим, шановна громада, як і було раніше, з четверга на п'ятницю «вони працюють», з третьої до четвертої  ранку у них відбуваються напади на нас, на наших прихильників. Близько третьої ночі нам поступив сигнал від власника друкарні, який робить наші невеличкі замовлення з друку листівок. І по щасливому збігу обставин, він особисто  перебував у тій друкарні і встиг швидко загасити той «коктейль Молотова», який був кинутий у житловий будинок, бо друкарня знаходиться у підвалі житлового будинку», - розповів активіст Олександр Шевченко. За його словами, в друкарні стояв запах бензину, обгоріли зовнішні кабелі та шибки.

«Вважаю, що це була помста «тітушок» за мою невеличку діяльність, яка виявилась у тому, що я роздрукував декілька листівок для Євромайдану», - прокоментував власник друкарні Ярослав Здоров. За підрахунками координаторів харківського протесту, це вже 11-й злочин проти активістів.

Протягом акції говорили про події у Києві – катування активіста Автомайдану Дмитра Булатова, переговори та закон «про амністію».

Сьогодні євромайданівці з 16-ї години проведуть ходу від стадіону «Металіст»  (збір біля квиткових кас) до пам'ятника Шевченку, де о 18-й годині  почнеться театралізована акція "Ні легалізації «тітушок»", а на завтра, неділю з 12.00 –  запланована хода центральною вулицею міста – Сумською від метро «Історичний музей» до монумента Тарасу.

Фото:  автора; Facebook

comments powered by HyperComments