Посланники Платіні відзначили прогрес у Харкові

Дмитро Стриженко  |  Середа, 20 серпня 2008, 08:30
У вівторок, 19 серпня, інспектори УЄФА відвідали Харків. У ході короткого візиту вони ознайомилися з ходом реконструкції КП «Міжнародний аеропорт «Харків». Як повідомив директор Департаменту з питань підготовки до Євро-2012 Віктор Христоєв, офіційної позиції інспекторів поки ще немає – вона буде сформульована у звіті.
Посланники Платіні відзначили прогрес у Харкові

У той же час, інспектори відзначили, «що в Харкові помітний прогрес із часу останнього візиту фахівців УЄФА», заявив В. Христоєв.

«Я поки не можу коментувати результати комісії, однак можу сказати, що інспектори відзначили прогрес Харкова в питаннях підготовки (до Євро-2012, – авт.) за останні 4 місяці», – сказав В. Христоєв у коментарі кореспондентові «Варти».

Як відзначив В. Христоєв, офіційна позиція інспекторів буде озвучена після того, як вони підготують звіт цієї перевірки. Тоді ж більш докладну інформацію про візит чиновників УЄФА зможуть одержати й харків'яни.

Директор Департаменту також повідомив, що інспектори вже оглянули об'єкти Євро-2012 у Києві, а відразу після відвідування Харкова відправляться до Дніпропетровська. За станом на 18.00 інспектори Європейської футбольної асоціації, за словами В. Христоєва, вже полетіли з Харкова.

Це був останній приїзд інспекторів перед засіданням виконкому Європейської футбольної асоціації, на якому буде остаточно вирішено питання, чи залишиться Євро-2012 в Україні та Польщі.

Нагадаємо, у березні ц.р. Харківська міська рада передала цілісний майновий комплекс «Міжнародний аеропорт «Харків» в оренду компанії New Systems AM, що входить до бізнес-структури О. Ярославського. Однак пізніше, на вимогу Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко й міністра транспорту Йосипа Винського, зі списку орендованого майна була виведена злітно-посадочна смуга.

Наприкінці липня ц.р. глава Мінтрансу звинуватив Олександра Ярославського у невиконанні договірних зобов'язань із реконструкції харківського аеропорту. У коментарі кореспондентові «Варти» він відзначив, що «інвестор навіть не зміг виділити кошти на розробку плану реконструкції аеровокзалу». За словами Винського, 3 мільйони гривень на розробку цього плану виділив Мінтранс.

Тим часом, «Варта» писала, що план реконструкції харківського аеропорту ще в червні був погоджений на засіданні містобудівної ради Харкова. Подив щодо заяв Й. Винського висловили й у групі DCH, до складу якої входить New Systems АМ. Там відзначають, що реконструкція відбувається за графіком.

У той же час, джерело «Варти» у Мінтрансі вважає, що глава відомства критикує О. Ярославського тому, що розуміє: у інвестора більше шансів у строк відремонтувати аеровокзал. Віце-президент Федерації Футболу України Сергій Стороженко заяви Й. Винського назвав дурницею і сказав, що «ми з паном Ярославським домовилися на них не реагувати».





 

comments powered by HyperComments