У Харкові відкрито першу в Україні секцію великого тенісу для інвалідів-колясочників

Стенлі Звєрєв  |  П'ятниця, 22 серпня 2008, 16:59
22 серпня в тенісному спорткомплексі «Парк» була відкрита нова спортивна секція – для маломобільних людей, які користуються колясками для пересування.
 У Харкові відкрито першу в Україні секцію великого тенісу для інвалідів-колясочників

В секції поки що шість осіб, але це лише початок, зтверджує активістка-колясочниця Вікторія Козленко.

Вона розповіла кореспондентові «Варти», що ніхто із шістки «першопрохідників» раніше не грав у теніс, і що все розпочнеться з нуля. Методики, засновані на міжнародному досвіді, вже є, спеціально для цієї секції було придбано коляски, що пристосовані для ігрових видів спорту.

Харківський міський голова Михайло Добкін, який відкрив секцію в рамках торжеств із нагоди тенісного турніру на Кубок Звільнення, пообіцяв організувати для секції 2 рази на тиждень спецрейс інва-таксі, щоб привозити всіх спортсменів на тренування, а після нього – розвозити по домівках.

Голова однойменного фонду Юрій Сапронов, один з ініціаторів створення секції, заявив, що амбіції міського голови та його власні не дозволяють говорити менше, ніж про медалі на найближчих Параолімпійських іграх у Лондоні.

«У нас досить часу – 4 роки», – упевнений Ю. Сапронов.

Тренер клубу «Парк», Сергій Тимофєєв, уже взявся до роботи з підопічними. На першому тренуванні він із помічниками почав «ставити» спортсменам удар ракеткою по м'ячу.


 

comments powered by HyperComments