Харків готовий до опалювального сезону на 80%

Вівторок, 2 вересня 2008, 13:24
На 80% забезпечена підготовка житлового фонду – будинків комунальної власності, ЖБК і ОСМД, та відомчого житла – до опалювального сезону, повідомив радник Харківського міського голови Роман Нехорошков.

У цей показник входять сумарні результати підготовки всіх районів міста по всіх параметрах – стан покрівель, внутрібудинкових мереж, електромереж.

Серед районів, що відстають, – Дзержинський і Ленінський. Проблема цих районів, насамперед, у споконвічно низькій якості систем подачі тепла та гарячої води і їхньому старінні.

Занепокоєння викликає також стан електромереж. Це відбувається також через їхню зношеність і, крім того, через те, що перші поверхи будинків займають під нежитловий фонд – перукарні, стоматологію та інші підприємства. Вони живляться від будинкових систем, не погодивши це з Харьковміськліфтом та іншими профільними підприємствами. Місто має намір перевірити всі такі підприємства та за рахунок нових засобів поліпшити ситуацію з електромережами.

Лідерами з підготовки систем теплопостачання є Фрунзенський (100%), Червонозаводський (94%) та Орджоникидзевський (91.6%) райони.


 

comments powered by HyperComments