Харківський інститут Бокаріуса перевірить висловлювання депутата Кармазина

Дмитро Стриженко  |  Вівторок, 30 вересня 2008, 14:49
У вівторок у Дзержинському районному суді міста Харкова почався розгляд справи за позовом голови Апеляційного суду Харківської області Михайла Бородіна до народного депутата України Юрія Кармазина та телеканалу «ФОРА».
Харківський інститут Бокаріуса перевірить висловлювання депутата Кармазина

У залі судових засідань присутні представники М. Бородіна, а також представник ТРК «Фора». Представників Юрія Кармазина в суді немає. Як заявив суддя Олександр Шестак, відповідача було належним чином сповіщено про сьогоднішнє засідання, однак про причини відсутності в залі його представників нічого не відомо. У зв'язку із цим суд вирішив розглядати справу без Ю. Кармазина.

Крім того, суд вирішив обмежити відеозйомку процесу: працівникам ЗМІ дозволили знімати перше засідання та оголошення рішення суду.

У цей момент суд розглядає клопотання позивача про стягнення у ГП «Дослідницький центр медіа технологій» (засновник – АТ Телерадіокомпанія «Фора») документів, укладених з Ю. Кармазиним на проведення прес-конференції 26 червня ц.р., та дозвіл на проведення судово-лінгвістичної експертизи висловлень народного депутата Юрія Кармазина щодо керівництва Апеляційного суду Харківської області на прес-конференції в Харкові. Позивач просить доручити проведення експертизи Інституту ім. Бокаріуса.

Нагадаємо, 25 липня 2008 року на телеканалі «Фора» у прес-центрі «Площа свободи» транслювалася прес-конференція Юрія Кармазина, у ході якої він озвучив інформацію щодо глави апеляційного суду Харківської області Михайла Бородіна, що, за словами останнього, не відповідає дійсності та завдає шкоди його репутації. Ця прес-конференція пройшла у прямому ефірі, а також транслювалася в записі ще 4 рази – 26, 27, 28 і 29 липня 2008 року.

Позовною заявою М. Бородіна передбачається надання йому відповіді на АТ Телерадіокомпанія «Фора» для спростування розповсюдженої Ю. Кармазиним інформації протягом 10 хв., а також відшкодування морального збитку в розмірі 100 тис. грн., солідарно виплаченого телерадіокомпанією та народним депутатом.


 

comments powered by HyperComments