Аваков виселив туберкульозників з палацу

Микола Кузнєцов  |  Вівторок, 9 грудня 2008, 14:44
Маєтки Володимирівка та Шаровка більше не є «туберкульозними установами». 50 хворих вже переселено до селища Занкі Зміївського району, що тепер стане їх постійним місцем проживання.
Аваков виселив туберкульозників з палацу

Разом із хворими переїхали й їх лікарі. Занкі обрали не випадково – тут знаходиться санаторій для лікування хворих на туберкульоз, пише «Сьогодні».

Шаровський замок, побудований на початку ХІХ століття, у 1925 році прийняв перших хворих на туберкульоз. Але за 83 роки обласне керівництво вирішило скоротити кількість туберкульозних установ на Харківщині, повернути маєтку первісний вигляд і влаштовувати там екскурсії.

Перед тим, як водити відвідувачів, у палаці збираються «вбити» паличку Коха, потім – відреставрувати його. Але боротися з туберкульозом почнуть не раніше весни, а взимку, щоб будівля не зруйнувалася, її будуть опалювати.

Місцеві мешканці не вірять обіцянкам можновладців, пише газета «Сьогодні».

«Як можна вбити туберкульозну паличку, котру тут розводили більше 80 років? Помре цей замок у забутті та спустошенні, бо поки тут був тубдиспансер, життя жевріло», – каже Людмила Сіроштан.

Нагадаємо, півроку тому голова Харківської обласної державної адміністрації Арсен Аваков оголосив, що кількість установ для лікування туберкульозу в області потрібно скоротити, оскільки їх забагато.

За часів Радянського Союзу проблему туберкульозу було фактично вирішено, але зараз хвороба повертається в Україну, повідомив 25 листопада член комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Харківської облради Ігор Массалов.

 

comments powered by HyperComments